Van evolutie naar technische revolutie. Is de wereld aan zieners en/of aan het teletijdperk?

4 december 2013, om 20:00, ACEC gebouw, Apeldoorn

Door Agenda

www.sterrenkunde.nl

Door: Willem van de Koevering
Waar de 15e eeuwse mens geschokt werd door zijn bestaan in de immense ruimte (Galileï) zo werd de 19e eeuwse mens daarbovenop nog een geconfronteerd met zijn plaats in de natuur (Darwin). Maar de mens is er!!…. De natuur evolueert weliswaar en de mens ook! In dezelfde periode dat Darwin zijn evolutietheorie presenteerde, gaan natuurkundigen en technici de natuur radicaal gebruiken. Tal van revolutionaire uitvindingen worden gedaan. Te denken is bijv. aan de uitvinding van de gloeilamp door Anton Philips.
En hoe verder? We zitten onderhand middenin in het mediatijdperk. Na radio en televisie is de digitale revolutie ondertussen een feit. Dit OKW Cafe is voor iedereen van belang die geïnteresseerd is in verleden, heden en toekomst van het teletijdperk. Het OKW Café wordt ingeleid door OKW lid Willem van de Koevering. Hij zal in een korte inleiding zijn fascinatie aangeven met enkele belangrijke zieners die voor de evolutie en technische revolutie van belang zijn geweest. Aan de hand van een 2 tal boeken zal hij kort vertellen over Galileo Galileï en Charles Darwin. Deze twee wetenschapper hebben ons wereldbeeld –dat wil zeggen onze kennis over de ruimte en de tijd waarin we leven- onvoorstelbaar veranderd. En natuurlijk ook ons zicht op de natuur, iets wat tot op de dag van vandaag speelt!
Ook zal die andere ziener aan bod komen, Anton Philips, de uitvinder van de gloeilamp. Is de mens met het media- en teletijdperk voorgoed tot het licht toegetreden.

Het is de bedoeling dat de inleiding u prikkelt en uitdaagt tot een eigen visie. Aan de hand van enkele vragen en stellingen wordt in subgroepjes besproken wie of wat ons inspireert.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?