Van Gogh programma door woord en harp in Apeldoorn

23 oktober 2014 - 13 oktober 2014, om 20:00, Odd Fellows, De Stolp, Violierenplein 101, Apeldoorn,

Door Agenda

Woordkunstenaar Robert la Boresa en harpiste Regina Ederveen brengen een concert over de bekende schilder Vincent van Gogh. Het programma ”Uit de verf” bestaat uit voordracht uit brieven van Van Gogh, afgewisseld met muziek op Regina’s prachtige gouden pedaalharp en daarbij beelden van Vincents schilderijen.

Dat Vincent van Gogh vele schilderijen heeft gemaakt, is bekend. Dat hij ook nog 800 brieven schreef aan zijn broer Theo, weten veel minder mensen. Het duo Robert la Boresa en Regina Ederveen heeft zich laten inspireren om een mooi programma samen te stellen, waarin zij fragmenten laten horen uit de originele brieven van Vincent. In Vincents brieven is te lezen hoe hij omging met zijn emoties en met de kunst van het schilderen. Robert la Boresa en Regina Ederveen hebben gekozen voor bijpassende beelden en harpmuziek uit verschillende stijlperioden, van klassiek tot modern.

Regina Ederveen
Regina Ederveen uit ’t Loo Oldebroek heeft aan het Utrechts Conservatorium het diploma Uitvoerend Musicus harp behaald. Regina won op het Orpheus-Concours de hoofdprijs voor de beste interpretatie van hedendaagse kamermuziek. Zij speelde in de wereldberoemde Carnegie Hall te New York.
Van Regina Ederveen werden diverse cd’s uitgebracht, o.a. twee solo-cd’s, een piano-harp cd, een fluit-harp cd en een orgel-harp cd. Regina’s man Rinze Witteveen is professioneel orgelmaker. Info www.reginaederveen.nl

Robert la Boresa
Sinds 1995 is Robert la Boresa uit Apeldoorn actief als dichter en voordrachts-kunstenaar. Door de NCRV werd het TV-programma de Stoel uitgezonden waarin een portret van Robert la Boresa. Van hem verscheen de dichtbundel Bidden & Wreken en het boek Zien door rozetten over de mystiek van het woord. In 2007 zag zijn cd Danser, Dienaar, Dichter, Dwaas het licht. Hij verzorgt lezingen over de Joodse mystiek, waarin de symboliek en de getalsmatigheid van het Hebreeuws centraal staan. Ook het lied speelt daarbij een belangrijke rol. Info www.robertlaboresa.nl

Het concert vindt plaats op donderdag 23 oktober 2014 in Odd Fellows, De Stolp,
Violierenplein 101, Apeldoorn, Aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?