Verfilming van Thomas Rosenboom’s in Gigant

24 november 2015 - 6 november 2015, om 19:30, Gigant

Door Redactie

Prachtige verfilming van Thomas Rosenboom’s bestseller Publieke Werken op 24 november in Gigant

Boek & Film | dinsdag 24 november, aanvang 19.30 uur | Gigant

In de serie Boek & Film besteden CODA en Gigant aandacht aan een aantal prachtige boeken en de schitterende boekverfilmingen die daarvan gemaakt zijn. Dinsdag 24 november staat in het teken van Publieke Werken, de meeslepende verfilming van de gelijknamige bestseller van Thomas Rosenboom. De avond in Gigant begint zoals altijd om 19.30 uur. Publieke Werken is als boek uiteraard te leen in CODA Bibliotheek. 

Het verhaal speelt zich af in 1888. Vedder is vioolbouwer en hij moet op zoek naar andere (woon)ruimte als zijn huisje, dat tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam gelegen is, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef Anijs is apotheker in Hoogeveen en hij heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg. Voor zichzelf, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen – of is het hoogmoed? – beramen de twee een plan om het onderste uit de kan te halen en dat heeft tragische gevolgen.

Over deze verfilming zegt Rosenboom zelf: “Grootser en meeslepender dan ik ooit had durven dromen”. Met in de hoofdrollen bekende namen zoals Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen; de titelmuziek is van Janine Jansen.

De avond begint om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters waarna u gezamenlijk de film gaat kijken. Bij binnenkomst ontvangt u een reader met informatie over het boek, de film, regisseur en de acteurs. Kaarten voor deze avond zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling.

Andere data dit seizoen zijn 22 december (extra filmavond: Carol), 19 januari (Loin des Hommes), 23 februari, 29 maart en 26 april 2016. Aan de programmering van de laatste drie avonden wordt momenteel gewerkt; op www.coda-apeldoorn.nl/boekenfilm vindt u de meest recente informatie.

 

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Dans Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?