Verrommeld Landschap, bijzondere landschapsfoto’s van Gerrit Korn in CODA Centrale Bibliotheek

11 december 2013 - 31 december 2013, van 00:00 tot 23:59, CODA, Apeldoorn

Door Agenda

Korn


De foto’s van Gerrit Korn gunnen ons een kijkje in wat hij onder landschap verstaat, iets dat veel meer is dan we in fotoboeken en kalenders zien. De bijzondere foto’s van Korn zijn de maand december in CODA Centrale Bibliotheek te bekijken.

“Alles om ons heen is landschap. Heel Nederland is een optelsom van landschappen – ook de landschappen waarvan we niet geleerd hebben om ze als mooi te ervaren”. Door met een heel eigen blik naar gebieden te kijken, laat Korn ons landschappen zien waar ooit iets was, nu niets is en in de toekomst wel weer iets zal komen. Met zijn foto’s vraagt hij specifiek aandacht voor landschappen die door mensen vaak als non-landschap ervaren worden. Hij dwingt de kijkers als het ware om anders naar deze landschappen te kijken en ze net zo boeiend te gaan vinden als hij. Om het grafische element en de gekozen techniek (lithprint) te benadrukken en om meer sfeer en korrel in de beelden te brengen, heeft hij voor zwart-wit foto’s gekozen. Zo blijkt een leeg gebied met onkruid of een slootje nabij een industrieterrein ineens bezienswaardig.

De expositie is te bewonderen tijdens de reguliere openingstijden van CODA Centrale Bibliotheek, de toegang is gratis. U vindt CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?