Vertel me Gelre: Ik voel een knobbeltje. Heb ik borstkanker?

12 oktober 2015, van 19:30 tot 21:00, Gelre ziekenhuizen Apeldoorn en Zutphen

Door Redactie

In het kader van borstkankermaand oktober houdt Gelre Apeldoorn op maandag 12 oktober 2015 en Gelre Zutphen op maandag 19 oktober 2015 een Vertel me Gelre informatieavond over behandeling van borstkanker door het mammateam.

Het mammateam staat voor u klaar
In Gelre ziekenhuizen staat een ervaren en toegewijd multidisciplinair mammateam klaar voor vrouwen én mannen met (verdenking op) borstkanker. Een aantal zorgverleners uit dit team vertellen u tijdens deze informatieavond hoe zij samenwerken om de beste borstkankerzorg te bieden. De verpleegkundig specialist mammacare vertelt niet alleen hoe onderzoeken en uitslag op de mammapoli verlopen. Ook gaat zij in op de begeleiding als daadwerkelijk een borstoperatie nodig is. De radioloog en patholoog vertellen vervolgens welke beeldvormende en weefselonderzoeken zij doen en wat de uitslagen betekenen.
Meestal vindt een borstbesparende operatie of borstamputatie plaats, en als de patiënt dat wil en de medische situatie dat toelaat, wordt deze direct gecombineerd met een borstreconstructie. De chirurg vertelt samen met de plastisch chirurg welke mogelijkheden hiervoor zijn en hoe zo’n operatie dan verloopt. Tenslotte gaat de internist-oncoloog/verpleegkundig specialist oncologie in op de voor- en/of nabehandeling met chemotherapie, doelgerichte therapie of anti-hormonale therapie.
Na de presentaties is er ruimschoots gelegenheid voor het stellen van vragen.

Praktische informatie
Datum: maandag 12 oktober 2015 in Gelre Apeldoorn en 19 oktober 2015 in Gelre Zutphen
Start: 19.30 uur (tot ca 21.00 uur.) Vanaf 19.00 uur ontvangst met koffie of thee.
Locatie: Auditorium Gelre Apeldoorn / restaurant Gelre Zutphen

Aanmelden via: www.gelreziekenhuizen.nl/vertelmegelre

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?