Vier balletten live in JT Bioscoop Apeldoorn

12 november 2015 - 2 november 2015, om 20:15, JT Bioscoop Apeldoorn

Door Redactie

Vier balletten live op donderdag 12 november bij JT Bioscoop Apeldoorn

Op donderdag 12 november om 20.15 uur zendt JT Bioscoop Apeldoorn de wereldpremière van Carlos Acosta’s Carmen, onderdeel van vier balletten, live uit vanuit het Royal Opera House Londen. Dit is de eerste keer het Royal Opera House een dergelijk samengesteld ballet live uitzendt.

Tickets à €22,50 zijn te koop aan de kassa, op www.jt.nl/opera-ballet of via de JT app. Het abonnement: vijf voorstelling voor €90,- is enkel verkrijgbaar aan de kassa. 

Geniet mee van The Royal Ballet bij de viering van de 17-jarige carrière van haar dynamische, Cubaanse artiest Carlos Acosta. Hij brengt zijn Latijnse flair mee, als uitvoerend artiest en choreograaf in de opwindende, spiksplinternieuwe productie van de Spaanse klassieker Carmen, een verhaal van jaloezie en verlangen. Acosta zelf danst de rol van Don José, terwijl Marianela Nuňez en Federico Bonelli respectievelijk Carmen en Escamillo vertolken. Deze pakkende uitvoering van Bizets beroemde opera komt tot leven in de verbluffende, minimalistische ontwerpen van Tim Hatley en de wervelende bewerking van Bizets befaamde muziek door Martin Yates waarbij de flamenco muzikanten, samen met het Royal Opera Chorus, de gloedvolle passie tot grote hoogten brengen.

Het gevarieerde programma begint met Liam Scarletts veelgeprezen versie van Viscera, dat in 2012 haar oorsprong vond. Sensueel en energiek wordt Viscera weergegeven op Liebermanns First Piano Concerto, uitgevoerd door Laura Morera, Marianela Nuňez en eerste solist Ryoichi Hirano.

Jerome Robbins’ Afternoon of a Faun is één van diens meest invloedrijke balletten. Geïnspireerd door de dansers die om hem heen repeteerden, beeldt dit stuk twee balletdansers uit in een oefenstudio, waarbij de wederzijdse aantrekkingskracht een dwingende rol speelt. Op de muziek van Debussy’s Prélude à l’après-midi d’un faune, dansen Sarah Lamb en Vadim Muntagirov de beide hoofdrollen.

George Balanchine schiep het 10 minuten durende Tchaikovsky pas de deux in 1960, geïnspireerd door het toen pas ontdekte fragment van de Zwanenmeer muziek, uit 1877. De klassieke pas de deux bereikt nieuwe grenzen in dit ballet, dat uitgevoerd wordt door Steven McRae en gastartiest Iana Salenko.

Over Royal Opera House bij JT Bioscopen

Het fameuze theater Covent Garden te Londen staat niet alleen bekend om de prachtige architectuur, maar ook om de indrukwekkende  opera- en balletvoorstellingen. Bij JT Bioscopen zit de bezoekers vooraan in de zaal bij de meest uiteenlopende en adembenemende klassieke stukken tegen een zeer aantrekkelijk tarief. Door middel van een fantastische projectie op onze bioscoopschermen kan het publiek vanuit een luxe bioscoopstoel genieten van stukken die op dat moment live in Londen worden opgevoerd. Elke voorstelling wordt gepresenteerd door geliefde persoonlijkheden uit de opera- of balletwereld, die ons exclusieve interviews en kijkjes achter de schermen brengen.

De volgende voorstelling van het Royal Opera House zijn twee korte Italiaanse opera’s: Cavalleria Rusticana/Pagliacci. Deze worden live uitgezonden op donderdag 10 december om 20.15 uur bij JT Bioscopen.

Over JT Bioscopen

JT Bioscopen is de tweede bioscoopketen van Nederland met maar liefst 21 bioscopen. Op het gebied van beeld en geluid is JT Bioscopen altijd vooruitstrevend. Daarbij wordt er voor alle doelgroepen in een gastvrije omgeving een persoonlijke belevenis geboden. De opera- & balletvoorstellingen zijn exclusief bij JT Bioscopen te bekijken in Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Doetinchem, Eindhoven Hilversum, Hoogeveen, Hoorn, Parkstad (Kerkrade), Nijmegen Carolus en Vlaardingen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?