Vier fotografen exposeren in Orpheus

5 juli 2013 - 11 september 2013, van 00:00 tot 23:59, Theater Orpheus Apeldoorn

Door Agenda

Angeline Dobber, Aletta Janssen, René Knoop en Jacqueline Resink exposeren hun foto’s van 5 juni t/m 11 september in Orpheus.
Angeline Dobber (1969, Apeldoorn): “Fotograferen is mijn favoriete bezigheid. Door te fotograferen, kijk ik anders naar de wereld om me heen en heb ik zelfs in de kleinste dingen veel moois ontdekt. In 2012 heb ik mijn diploma als vakfotograaf aan de Fotovakschool in Apeldoorn behaald. Ik werk voornamelijk op locatie en met mensen. Ik houd van spontane foto’s, daarom vind ik het ook zo leuk om kinderen te fotograferen. Ik heb inmiddels ook in opdracht gefotografeerd voor Orpheus. Juist de diversiteit van mensen en onderwerpen, maakt fotograferen voor mij zo bijzonder.”
Aletta Janssen vindt het geweldig om portretfoto’s te maken. Ze creëert een ongedwongen sfeer om de emotie mooi tot zijn recht te laten komen. In haar foto’s vertelt ze graag een verhaal, waarbij ze let op het detail. Voor haar project ‘De Grootste Meesters’ heeft ze inspiratie gevonden bij schilders als Rembrandt, Vermeer en Rubens. Ze heeft in haar foto’s een eigen invulling en interpretatie gegeven van schilderijen van deze schilders uit de Gouden Eeuw. Lichtval, houding, kleuren en sfeer zijn elementen die terugkomen in haar fotowerk.
René Knoop: “Fotografie heeft altijd een belangrijke plaats in mijn leven ingenomen. Gevoelens, indrukken, datgene dat niet verteld of gezegd kan worden, kan wel met een foto vastgelegd worden. Een beeld spreekt en laat vaak een onuitwisbare indruk achter. Na het behalen van mijn diploma aan de Fototvakschool, ben ik als freelance fotograaf in Arnhem gaan werken. Mijn foto’s hebben voor een groot deel te maken met Het Gelders Orkest. Daarnaast probeer ik natuurschoon, verstilling, vervreemding en “natuurlijk verval” in onze samenleving vast te leggen, vaak met muziek als inspiratiebron.”
Jacqueline Resink: “Na mijn opleiding Milieukunde maakte ik vanaf 1993 digitale bodemkaarten van ontwikkelingslanden voor posters en tijdschriften. Ik merkte dat mijn passie bij de creatieve kant van mijn werk lag. Daarom heb ik na acht jaar de stap gezet naar fotografie en het ontwerpen van websites. Sinds 2008 werk ik zelfstandig onder de naam Eigen Veren. Ik fotografeer voor bedrijven (Google Bedrijfsfoto’s, websites) en particulieren  (portretten, bruiloften).”
De expositie is gratis te bezoeken. Bezoekers dienen vooraf contact op te nemen met Orpheus, omdat de expositie niet te allen tijde toegankelijk is. Via 055 – 527 03 00 of info@orpheus.nl is meer informatie te verkrijgen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?