Vier het boek tijdens de Boekenweek bij Nawijn & Polak

23 maart 2019 - 31 maart 2019, Apeldoorn

Door Redactie

Gerard Oltmans

De Boekenweek met als thema De moeder de vrouw gaat zaterdag 23 maart van start,  in Apeldoorn  gebeurt dat bij Nawijn & Polak aan het Marktplein. In de Boekenweek vieren we het boek, het lezen en brengen we een ode aan moederschap. Kom naar Nawijn & Polak voor het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink, het Boekenweekessay van Murat Isik en het speciale Boekenweekgedicht. Denk mee over het thema en laat u inspireren door de vele nieuw uitgebrachte titels over moeders! De Boekenweek duurt tot en met zondag 31 maart.

Lezing

Op donderdag 28 maart organiseert CODA een bijzondere lezing door Johan Fretz. Fretz won onlangs met zijn boek Onder de paramariboom de nationale Boekhandelsprijs en donderdag 28 maart vertelt hij hierover in CODA Centrale Bibliotheek. Kaarten zijn te koop bij CODA en bij Nawijn & Polak. Klik hier voor meer informatie.

Thema: De moeder de vrouw

Iedereen heeft een moeder: hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Daarom staan tijdens de Boekenweek 2019 boeken over moederschap centraal. Boeken geschreven door moeders, dochters en zonen. De literatuur barst dit jaar van nieuw te verschijnen titels over moeders in alle soorten en maten: van Lam tot Wolf en van De twijfelmoeder tot De ontembare vrouw. Beschreven in hun eigen woorden (Ik, moeder; Iers dagboek) of in die van hun kinderen (Dit is mijn moeder; Mevrouw mijn moeder; Moeder van glas).

Boekenweekgeschenk: Jan Siebelink, Jas van belofte

Jan Siebelink schreef het geschenk van de Boekenweek 2019: Jas van belofte. Siebelink, die in 2005 doorbrak met Knielen op een bed violen, schrijft in het geschenk over Arthur, die een bijzonder verhaal in zich draagt dat volgens zijn vrienden niet onverteld mocht blijven. Terwijl Arthur in de ambulance het leven dreigt te verliezen, denkt hij aan wat hij achterlaat, en vraagt zich af of het genoeg is. Jas van belofte is een verhaal over vriendschap, een vader, en het schrijven. Tijdens de Boekenweek krijgt u het geschenk in de boekhandel bij besteding van meer dan € 12,50 aan
Nederlandstalige boeken.

Boekenweekessay: Murat Isik

Het essay van de Boekenweek 2019 is geschreven door Murat Isik, bekend van Wees onzichtbaar, het bestverkochte oorspronkelijk Nederlandse boek van 2018. In het Boekenweekessay Mijn moeders strijd beschrijft Isik hoe zijn moeder Aynur van haar geboortedorp in Oost-Turkije terechtkwam in de Bijlmer, waar ze sociaal geïsoleerd raakte. Na een jarenlange strijd wist zij zich tegen alle verwachtingen in te emanciperen. Voor wie voerde ze die strijd, en welke invloed heeft schrijver en vrouwenactivist Duygu Asena op haar gehad? Mijn moeders strijd is een ontroerend portret van Isiks inspirator en grote voorbeeld. Vanaf 23 maart is het Boekenweekessay voor slechts € 3,75 te verkrijgen in de boekhandel.

Boekenweekgedicht

Naast het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink en het Boekenweekessay van Murat Isik is er dit jaar voor het eerst ook een speciaal Boekenweekgedicht, dat aansluit bij het thema De moeder de vrouw. Het gedicht is geschreven door een hedendaagse dichteres en wordt kort voor de start van de Boekenweek onthult. Tijdens de Boekenweek zal het gedicht als een extra cadeautje verkrijgbaar zijn in de boekhandel, in de vorm van een gratis ansichtkaart.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?