Vier de nationale voorleesdagen in coda bibliotheek

27 januari 2016 - 6 februari 2016, CODA Apeldoorn

Door Agenda

Neem je favoriete boek mee en laat je voorlezen door CODA directeur Carin Reinders!
27.01 t/m 06.02.2016 | alle CODA Bibliotheek vestigingen

Lekker wegdromen terwijl je voorgelezen wordt, opgaan in een wereld die eigenlijk niet bestaat of gewoon genieten van de mooiste avonturen en spannende sprookjes. CODA Bibliotheek viert de Nationale Voorleesdagen –  bedoeld voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen – met een prachtig programma boordevol voorleesactiviteiten. Zo kunnen peuters en kleuters zelf verhaaltjes maken met de Boek-O-Matic, zijn er heuse Voorleesfeestjes en leest CODA directeur Carin Reinders op vrijdag 29 januari voor uit We hebben er een geitje bij! van Marjet Huibers, Prentenboek van het Jaar 2016.

Voorlezen is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, maar is bovenal een groot plezier. CODA wil graag zo veel mogelijk ouders, kinderen, opa’s, oma’s en verzorgers het plezier en de gezelligheid van voorlezen laten ervaren. Daarom viert CODA de Nationale Voorleesdagen met een gevarieerd programma.

29.01.16: CODA directeur Carin Reinders leest voor in CODA Junior | 14.00-15.00 uur

CODA directeur Carin Reinders leest op deze middag voor uit We hebben er een geitje bij!, het Prentenboek van het Jaar 2016. Maar dat is niet alles. Ook jij mag je favoriete boek meenemen en misschien kiest ze jouw boek wel om uit voor te lezen…..

Neem je liefste knuffel, zachtste dekentje of fijnste kussen mee en kom heerlijk luisteren naar de leukste verhaaltjes!

03.02.16: Boek-O-Matic in basisschool Prinses Margriet, De Bouwhof, De Regenboog | 14.00-15.30 uur

In de Jeugd- en BuurtBibliotheken Prinses Margriet, De Bouwhof en De Regenboog kunnen peuters en kleuters zelf de mooiste verhaaltjes maken met de Boek-O-Matic. De plaatjes die ze getekend hebben, worden op een vertelstrook geplakt dat tot een voorleesboekje gevouwen wordt. Daarna wordt het verhaal met de Boek-O-Matic robot opgenomen en is dit e-book de volgende dag op YouTube te bekijken. Natuurlijk mag je het zelfgemaakte papieren boekje na afloop mee naar huis nemen.

03.02.16: Voorleesfeestje met gebaren in CODA dok Zuid | 15.00 – 16.00 uur

Marijn van Assen van Samtal Coaching en Gebarentaal leest voor uit We hebben er een geitje bij! en gebruikt daar allemaal gebaren bij. En dat is nóg leuker dan alleen luisteren en plaatjes kijken!

05.02.16: BoekStart Inloop CODA Junior en de Kinderboerderij | 10.30 – 11.00 uur

Het belooft een echte beestenboel te worden op vrijdag 5 februari in CODA Junior! Deze ochtend is de mobiele kinderboerderij van Accres er ook bij en terwijl de konijntjes en cavia’s lekker rondlopen en snuffelen, kunnen de (aller)jongste kinderen luisteren naar verhaaltjes die voorgelezen worden. Na het voorlezen mogen de diertjes natuurlijk even heerlijk geknuffeld worden. Bij vorst kunnen de dieren helaas niet aanwezig zijn.

05.02.16: Voorleesfeestje met gebaren in CODA de Maten | 15.00 – 16.00 uur

Marijn van Assen van Samtal Coaching en Gebarentaal leest voor uit We hebben er een geitje bij! en gebruikt daar allemaal gebaren bij. En dat is nóg leuker dan alleen luisteren en plaatjes kijken!

SPECIALE ACTIE!
27.01 t/m 06.02: Gratis lidmaatschap en een mini-geitje

Net als ieder jaar is er weer een speciale actie voor de jongste bezoekers: kinderen tot en met 6 jaar kunnen gratis ingeschreven worden en ontvangen een miniversie van het geitje uit het boek We hebben er een geitje bij!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?