Viering 150 jaar Canada met Music Show op marktplein

11 mei 2017, van 19:30 tot 21:15, Marktplein, Apeldoorn

Door Agenda

Apeldoorn-Het Marktplein in Apeldoorn staat op donderdagavond 11 mei in het teken van Canada 150 jaar met een grote muzikale show . Canada viert dit jaar de 150-ste verjaardag van de confederatie deels in Apeldoorn vanwege de nauwe vriendschapsbanden.

Het organiserende Apeldoorn-Burlington Comité is er in geslaagd om extra kleur te geven aan het evenement. De taptoe begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. De toegang is gratis. Naast het Trompetterkorps der Koninklijke Mareschaussee, zijn de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums en de Seaforth Highlanders van de partij. Beide regimenten waren nauw betrokken bij de bevrijding van Apeldoorn in de nacht van 16 op 17 April 1945.

Lokale inbreng

Op donderdag 11 mei kan het publiek met volle teugen genieten van de muziek en uiteraard van de indrukwekkende uniformen van de ruim 35-leden tellende pijpeband Ook het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee staat garant voor een werverlende show. Tijdens deze muzikale show in Apeldoorn zijn De Jachtthoornblazers voor het eerst in hun bestaan aanwezig. De Overlopers uit Hoenderloo, een vereniging bestaande uit 14 hoornblazers zijn bekend van de optredens op de Hoge Veluwe in de zomermaanden. Elke maand verzorgen ze daar een concert. Show & Marchingband DAP ontbreekt uiteraard niet op deze Apeldoornse avond. De enthousiaste medewerkers van de Old Army Cars, historische militaire voertuigen, maken het beeld compleet.

Uitwisseling bevordert warme contacten
Het Comité bestaat al sinds 2003. Naast de herdenkingen en de ontmoetingen zijn al honderden jongeren met elkaar in contact gebracht door het organiseren van uitwisselingen tussen de partnersteden Apeldoorn en Burlington met zowel studenten als sporters. Vele Apeldoorners hebben kennis gemaakt met inwoners van Burlington. Deels door elkaar in groepsverband te bezoeken. Ook dit jaar staat een perfect georganiseerde reis op stapel.

In september wordt er een bezoek gebracht aan Canada. Het ABC comité heeft zorgvuldig een programma samengesteld voor het hele gezin. Reeds 3 keer organiseerde het ABC comité de overkomst van de uit 180 man bestaande orkest de Burlington Teen Tour Band naar Nederland en met groot succes

Foto wedstrijd

Maak kans op twee vliegtickets naar Canada aangeboden door Air Transat Wie maakt de mooiste foto ( rechtenvrij) van onze evenementen en natuurlijk van Apeldoorn in relatie met Canada 150 . De mooiste foto´s worden tentoongesteld in het stadhuis van Burlington in september van dit jaar. Het moet een promotie worden van Apeldoorn in Burlington, Canada.
foto´s mag u mailen naar apeldoornburlingtoncomite@gmail.com

Programma overzicht

Zondag 7 mei. Start van evenementen met de Worldproef in het Oranjepark, die wij samen zullen gaan organiseren met de Gelre Association International, Dit belooft een unieke kleurrijke markt te worden met cultuur, historie, toerisme, lekker eten en muziek uit vele landen. Wij zullen hierbij Canada en in het bijzonder onze partnerstad Burlington als gastheer vertegenwoordigen.

Dinsdag 9 mei. Een business dag. Clean Tech Apeldoorn ontmoet Clean Tech Burlington .Met bijeenkomsten en lezingen en het bezoeken van enkele bedrijven.

Woensdag 10 mei. De dag voor de Jeugd. Honderden studenten en leerlingen van Apeldoornse scholen komen dan samen op het Edisoncollege en schilderen enkele honderden tulpen voor de leerlingen in Burlington. Ook wordt er een hele grote Meaple Leaf als blijvend kunstwerk gemaakt.

Donderdag 11 mei. Deze dag staat in het teken van muziek. Om 19.30 start op de markt de Canada 150 music show . Met medewerking van Trompetter Korps der Koninklijke Marechaussee, Seaforth Highlanders, 48th Highlanders of Holland, Pipes and Drums, Jachthoornblazers De Overlopers uit Hoenderloo, Show& Marchingband DAP en de Old Army Cars.

Zaterdag 13 mei. De Canada150 – 8 km Run als onderdeel van de “Kleef Run” in het Kroondomein van Paleis het Loo, dit organiseren wij in samenwerking met atletiekvereniging AV’34. Met medewerking van o.a. 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums en de Old Army Cars

Zondag 21 mei. Wij organiseren in samenwerking met het Fiets-gilde Apeldoorn een mooie fietstocht langs Canadese historische plekjes rondom Apeldoorn.

Donderdag 14 sep t/m maandag 25 sept. 2017 Burgeruitwisseling Apeldoorn met partnerstad Burlington Data onder voorbehoud informatie volgt zsm

Zondag 12 november; Herdenking Remembrance Day, Man met de twee hoeden Apeldoorn, tegenover de Naald en Ottawa, Dow’s Lake
Email; info@apeldoornburlington.nl / website; www.apeldoornburlington.nl

Meer informatie:
website: http://apeldoornburlington.nl/
Jan Koorenhof – Voorzitter en PR-zaken – koorenhofjan@gmail.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?