Viering bevrijding Apeldoorn

17 april 2016 - 15 april 2016, om 15:30, Oranjepark

Door Redactie

Op zondag 17 april zal voor de 71e keer de bevrijding van Apeldoorn worden gevierd. De Stichting Bevrijding ’45 organiseert deze dag de bevrijdingsloop en het ontsteken bevrijdingsvuur in het Oranjepark. Om 15.30 uur start de viering in het Oranjepark. Daar zullen bij het monument De Man met de Vlag rond dat tijdstip uur de groep hardlopers uit Wilp aankomen.

Het bevrijdingsvuur wordt door lopers van AV’34 in estafettevorm van Wilp naar Apeldoorn gebracht. In Wilp zijn in april 1945 de eerste Canadezen de Ijssel overgestoken, die later Apeldoorn zouden bevrijden. De hardlopers volgen nu die route. Naast deze groep zullen er ook hardlopers van scholen die een monument hebben geadopteerd.

Medewerking aan de viering wordt verleend door het Apeldoornse DAP en City of Apeldoorn Pipes and Drums. Daarnaast zullen er militaire voertuigen meerijden van de vereniging Old Army Cars. Rond 15.50 uur zal burgemeester Berends na een korte toespraak, het bevrijdingsvuur ontsteken en zullen er nog bevrijdingsgedichten worden voorgedragen. In het programma is ook plek ingeruimd voor toepasselijke muziek.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?