Viering bevrijding Apeldoorn woensdag 17 april 2019

17 april 2019, om 19:25

Door Agenda

Op woensdag 17 april zal voor de 74e keer de bevrijding van Apeldoorn worden gevierd.

De Stichting bevrijding ’45 organiseert deze dag de bevrijdingsloop en het ontsteken van het bevrijdingsvuur in het Oranjepark.

Om 19.25 uur start de viering in het Oranjepark. Daar zal bij het monument “De Man met de Vlag” rond dat tijdstip de groep hardlopers uit Wilp aankomen.

Het bevrijdingsvuur wordt namelijk door lopers van AV ’34 in estafettevorm van Wilp naar Apeldoorn gebracht. In Wilp zijn in april 1945 de eerste Canadezen de IJssel overgestoken, die later Apeldoorn zouden bevrijden. De hardlopers vertrekken in Wilp bij de kerk om 17.20 uur na een korte toespraak van de burgemeester van Voorst de heer Jos Penninx en volgen nu die route opnieuw naar het Oranjepark in Apeldoorn

Medewerking aan de viering wordt verleend door het Apeldoornse DAP en City of Apeldoorn Pipes and Drums. Daarnaast zullen er militaire voertuigen meerijden van de vereniging Old Army Cars.

Rond 19.35 uur zal waarnemend burgemeester Petra van Wingerden na een korte toespraak, het bevrijdingsvuur ontsteken en zullen er nog bevrijdingsgedichten worden voorgedragen. In het programma is ook plek ingeruimd voor toepasselijke muziek.

Meer informatie over het ontsteken van het bevrijdingsvuur bij

Werkgroep 17 april en 4 mei van de Stichting Bevrijding ‘45

En aanmelden voor de bevrijdingsloop bij

e-mail: beek0290@wxs.nl

Wim van Beek

AV ‘34

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?