vijfjarig bestaan dok Zuid

8 oktober 2014, van 13:00 tot 16:00, Kulturhus dok Zuid

Door Redactie

CODA

De tijd vliegt voorbij; kulturhus dok Zuid bestaat alweer vijf jaar. Reden voor een feestje op woensdag 8 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom.

Het feestprogramma start met de opening van de jubileumexpositie door wethouder Detlev Cziesso, Hans Verbeek (directeur Accres) en Pons Verheul (directiesecretaris CODA). Al vanaf de opening in oktober 2009 wordt in dok Zuid kunst tentoongesteld. Enthousiast hebben zich de afgelopen vijf jaar mensen aangemeld om hun werk te exposeren. Al deze exposanten zijn voor dit jubileum gevraagd om één kunstwerk aan te leveren, geïnspireerd op het thema feest. Het belooft een vrolijke expositie te worden.

Klok

De scholen die in dok Zuid zijn gehuisvest ontvangen ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan een grote klok voor op het schoolplein. Een klok op het plein is een lang gekoesterde wens van de scholen en zij zijn dan ook heel blij met deze schenking door de Wijkraad Zuid, die in hetzelfde gebouw gevestigd is. 

Kulturhus

Binnen het concept ‘kulturhus’ wordt er in dok Zuid al vijf jaar samengewerkt door basisscholen Het Kompas, De Reiziger en Sebastiaan. Naast deze scholen hebben Kinderopvang OOK, Wijkraad Zuid, Centrum voor Jeugd en Gezin, CODA Bibliotheek en Wijkcentrum Accres onderdak in dok Zuid. Woningbouwcorporatie De Goede Woning, die de appartementen boven dok Zuid verhuurt, is 8 oktober met een informatiekraam aanwezig. Gezamenlijk organiseren de genoemde organisaties deze feestelijke woensdagmiddag. Er vinden tal van activiteiten plaats.

Voor de kids…

Zo is er voor de kinderen een voorstelling door theatergezelschap DISK. Zij spelen de voorstelling Feest tegen de klok! waarin koningin Catherina iemand zoekt die haar verjaardagsfeestje moet organiseren. Gaat dit lukken?
Goochelaar Huub Cooijmans komt zijn trucs en kunsten vertonen en er worden gezonde kindertraktaties aangeboden door het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Bezitters van een tablet ontmoeten elkaar bij CODA Bibliotheek om hun favoriete apps voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar te delen en voor het uitwisselen van tips & trucs.
Kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen met de Boek-O-Matic zelf een verhaal maken waarvan CODA een film maakt.
De allerkleinsten kunnen terecht voor een prachtig voorleesverhaal.

Kom je ook?

Iedereen is welkom op deze feestelijke middag en voor elke bezoeker staat er een consumptie klaar. DJ Giel zorgt voor vrolijke achtergrondmuziek.

Kulturhus dok Zuid is te vinden aan de 1ste Wormenseweg 460.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?