Vleermuizen excursie

6 augustus 2016, van 20:30 tot 22:30, Parkeerplaats Hallsedijk, 7399 RP Empe

Door Agenda

Ontdek meer over het leven van vleermuizen in de waterrijk Empese en Tondense Heide tussen Apeldoorn en Zutphen. Ga samen met boswachter op zoek.

Laat je verrassen door de wonderlijke wereld van deze mysterieuze maar ook uiterst nuttige vliegende zoogdieren. Je gaat samen met de boswachter op zoek naar de plekken waar deze dieren (uit)vliegen.

Bat detector

Het enige dat de avondstilte verbreekt, is het geluid van de ’bat detector’. Want die heb je nodig om de vleermuizen te kunnen horen! Als echte nachtdieren oriënteren vleermuizen zich in het donker door het maken en weer opvangen van heel hoog geluid. Dit geluid is vaak niet te horen voor het menselijk oor. De bat detector zet de vleermuisgeluiden om naar voor de mens hoorbare geluiden. Je zal merken dat iedere soort vleermuis een eigen typerend geluid maakt.

En met een beetje geluk zie tijdens de avondschemering vliegende rosse, baard- en watervleermuizen boven de waterrijke graslanden van de Empese en Tondense Heide jagen!

Mythen en fabels

Er is geen diersoort in Nederland waarover zoveel mythen en fabels de ronde gaan. Vliegen vleermuizen echt in je haar? Leven er vampiers in Nederland? Tijdens deze tocht hoor je wat er nu wel en niet waar is over deze mysterieuze jagers. Daarnaast is er voldoende tijd om te genieten van de rust en de stilte tijdens deze prachtige avondwandeling.


Praktische info

  • Koop van tevoren online een kaartje
  • Doe stevige schoenen aan
  • Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar
  • Neem een anti-muggenmiddel mee
  • Neem warme kleding en/of regenkleding mee
  • Vergeet je verrekijker niet

 

Waar en Wanneer

Wanneer:
zaterdag 06 aug 2016 – 20:30 uur tot 22:30 uur

Waar:
Vertrek van parkeerplaats Hallsedijk, 7399 RP Empe

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?