Vluchtelingen welkom bij Don Boscofeest 

7 februari 2016, Don bosco

Door Agenda

Opening expositie Mexicaanse kunstenaar tijdens Don Boscofeest in Assel

Het jaarfeest van Don Bosco dat op zondagmiddag 7 februari in de grote kampschuur van Assel Don Bosco Centrum wordt gevierd met Salesianen, vrienden en medewerkers van Don Bosco krijgt dit jaar een speciaal tintje. De feestvreugde wordt dit jaar gedeeld met vluchtelingen van de opvanglocatie in Apeldoorn die van harte welkom zijn om Don Bosco’s gastvrijheid te smaken. Feesten en gastvrijheid zijn kenmerkende elementen uit het gedachtegoed van Don Bosco. Don Bosco Werken Nederland tekent voor de organisatie van het jaarlijkse Don Boscofeest. Het wordt een middag vol met muziek, spel en bezinning waarbij ontmoeting, gezelligheid en verbondenheid centraal staan.
Tevens wordt die middag de tentoonstelling met werk van de in Mexico geboren Pedro Ayala geopend.

Expositie

Vanaf 8 t/m 28 februari 2016 hangen kunstwerken van Pedro Ayala, salesiaan én kunstenaar, in de Piramide van Assel Don Bosco Centrum. Zijn werken zijn dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur vrij te bezichtigen.
De in Mexico geboren Pedro Ayala behoort tot de Salesianen van Don Bosco vanaf 1999 en is in 2008 priester geworden. In 2003 haalde hij zijn diploma schilderkunst bij het Instituto Cultural Helenico te Mexico Stad. Sinds mei 2013 woont en werkt hij in Amsterdam, bij de internationale communiteit van het Don Bosco Huis. Naast het schilderen is hij bezig met de oprichting van het project Don Bosco Nieuw West Amsterdam. Als u een van zijn schilderijen koopt, ondersteunt u daarmee het project Don Bosco Nieuw-West Amsterdam voor kansarme jongeren.

Zijn wijze van tekenen en schilderen is een experimenteel onderzoeksproces van waarnemen, overwegen, beslissen en weergeven; eigenlijk steeds “in dialoog “ met zijn eigen werk.  De onderwerpen waarop hij zijn werk zich richt zijn: verhoudingen in krachten, gebondenheid en grensverlegging, emoties, menselijkheid maar ook landschappen.

‘Ik kijk rond, zie vele inspiratiebronnen als natuur, gebouwen, objecten en mensen. In deze werkelijkheden  probeer ik structuren en verhoudingen te ontdekken, die ik vervolgens  in schetsen vastleg. Dat kan leiden tot verdere ideevorming,  concepten en beelden die in mijn tekeningen en schilderijen terugkomen’, aldus Pedro over zijn werkwijze.

Door zijn aangeboren nieuwsgierigheid is hij met verschillende materialen en technieken gaan werken, die hij deels tijdens zijn opleiding en deels autodidactisch heeft verkregen. De stijlen waarmee hij zich bezig houdt zijn voornamelijk figuratief en abstract.

Don Bosco
De Italiaanse priester Giovanni Bosco (1815-1888) wilde verbetering brengen in de situatie van achtergestelde, kansarme jongeren. In 1859 richtte hij hiervoor een religieuze congregatie op, de ‘salesianen’, die uitgroeide tot een wereldwijde organisatie die in 132 landen met ruim 16.000 leden actief is. Ook Nederland telt een aantal Don Bosco-centra, geleid door beroepskrachten en vrijwilligers, waar jaarlijks ruim 50.000 jongeren terecht kunnen voor ontspanning en ontplooiing. Ze leren respectvol omgaan met elkaar en krijgen begeleiding in knelsituaties.

Voor nadere informatie www.donboscowerken.nl of tel 055-5191535.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?