Volver – Argentijnse sferen

21 april 2012 - 25 oktober 2021, van 20:00 tot 22:00, ACEC

Door Nataliefde

De tango is ons Nederlanders wel vertrouwd, maar wie kent hier de Argentijnse folkloremuziek van grootheden als Atahualpa Yupanqui en Eduardo Falú? Namen – vertaald naar het Nederlandse culturele landschap – van het kaliber van Louis Davids, Wim Zonneveld of Ramses Shaffy. Natuurlijk, Astor Piazzolla en Mercedes Sosa hebben een groot publiek bereikt, maar ook de muziek van Francisco Canaro en Carlos Gardel verdient de volle belichting.

Dat is wat VOLVER brengt, een selectie prachtige Argentijnse liederen, een greep uit de vele dansstijlen met een rijke traditie: tango, milonga, chamamé, tango-wals, bailecito en zamba. Een uniek project met speciaal voor dit koor gemaakte arrangementen.

Het nostalgische Zuid-Amerikaanse sentiment, met de soms wat dik aangezette romantische teksten, weet moeiteloos door dat dunne laagje Hollandse nuchterheid heen te dringen en ons te ontroeren.

De bevlogenheid waarmee de koorleden zich op de muziek en de prachtige liedteksten – van Jorge Luis Borges, Pelay en Félix Luna – hebben gestort heeft geresulteerd in een meeslepend concertprogramma.

Het kersverse tango-orkest MALETA NEGRA (twee bandoneons, viool en piano) zorgt voor begeleiding en instrumentale intermezzi. De muzikale leiding is in handen van Gerard Schoren.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?