Volver in Brazilië

30 maart 2019, om 19:30, Sprengeloo, Sprengenweg 81, Apeldoorn

Door Agenda

Na zeven jaar liederen uit Spaanstalig Zuid-Amerika, is projectkoor VOLVER uiteindelijk in Brazilië beland. Ook muzikaal een werelddeel op zich. Waarom zo lang geaarzeld? Allereerst vanwege de taal: Portugees klinkt zo anders dan Spaans. Elastisch en rekbaar als kauwgum en vol neusklanken. En vervolgens: hoe maak je je de zo stuwende ‘Afrikaanse’ ritmes van veel Braziliaanse liederen eigen?
Gewoon in het diepe springen.
In Nederland kennen we vooral de bossanova. Zwoele, sensuele en door jazz beïnvloede ontspannen muziek. Als de zomeravondwind door de haren van het meisje op het strand van Ipanema. Maar VOLVER dook dieper. Gaat mee met de wind die overwaaide uit Afrika, met opwindende klanken.

VOLVER – o.l.v. projectleider Gerard Schoren – geeft drie concerten van het BRASIL-project. Op 30 maart in Apeldoorn, op 6 april in Arnhem en tenslotte op 7 april in Nijmegen. Het koor wordt begeleid door Rob Weterings op dwarsfluit en piccolo en het ensemble VATAPÁ, bestaand uit Sander Eggen (cauaquinho/gitaar), Ronald Veerman (bandolim/gitaar), Frans van Keep (gitaar) en percussionist Meiko Meissner.

Entree: voorverkoop € 12,50, CJP € 10,00, dagkassa € 15,00, CJP 12,50. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Info en reserveren: www.volverkoor.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?