Volver: ode aan Mercedes Sosa

18 februari 2017, van 20:00 tot 22:00, 10

Door Redactie

Volver

Liederen van de Argentijnse zangeres Mercedes Sosa staan centraal op een concert dat zaterdag 18 februari plaatsheeft in het Sprengeloo aan de Beatrixlaan. De liederen worden vertolkt door Volver, het Apeldoornse projectkoor voor Zuid-Amerikaanse muziek.

Mercedes Sosa is ondanks haar dood in 2009 nog steeds een grootheid in Latijns-Amerika. Ze was een geëngageerde vrouw die haar maatschappelijke betrokkenheid moest bekopen met een verblijf van enige jaren in het buitenland omdat ze kritiek had op het toenmalige militaire regime. Eenmaal terug in haar geboorteland nam haar populariteit nog meer toe. La Negra, de Zwarte, werd ze genoemd. De volkszangeres had een stem als een klok. Toen ze stierf kondigde de president van Argentinië een periode van drie dagen rouw af.

Volver is een koor waaraan ook muzikanten verbonden zijn. Tijdens het concert begeleiden zij de zangers en zangeressen op de contrabas, viool, accordeon, dwarsfluit en slaginstrumenten. De leiding is in handen van Gerard Schoren.

Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro en zijn te reserveren via www.volverkoor.nl. CJP-houders hebben korting, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. De aanvang is om 20 uur.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?