Voor De Duvel Niet Bang Festival

15 september 2018, van 15:00 tot 01:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, €20.00/18.00

Door Agenda

Tijdens Voor De Duvel Niet Bang Festival op zaterdag 15 september is het enkel smerig en vuig gitaargeweld wat de klok slaat. Deze middag en avond vind je in de popzaal van Gigant zes niet-te-missen, heavy rockende bands: Fleddy Melculy, Tusky, It It Anita, X Raiders, Ondt Blod en Swedish Death Candy. De deuren van Gigant openen om 14:00 en het programma duurt van 15:00 tot 01:00. Tickets kosten €20,00, Vrienden van Gigant betalen €18,00. Tickets zijn verkrijgbaar via www.gigant.nl en aan de kassa van Gigant.

Fleddy Melculy (BE)

Puur uit liefde voor hardcore en metal en met heel veel zin om te entertainen kwam het Vlaamse Fleddy Melculy begin 2016 met het nummer ‘T-shirt van Metallica’. Vervolgens ontpopte het illustere gezelschap zich in een half jaar tijd tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium en kreeg door Studio Brussel terecht een cultstatus aangemeten. Nu, 2 jaar later, heeft de band er al vele grote shows op festivals als Paaspop, ESNS, Graspop, Pukkelpop en de Zwarte Cross en in het voorprogramma van Guns ’n Roses op zitten.

Tusky

Uit de as van John Coffey herrees Tusky met de lekkerste punkrock van Alblasserdam. De groep bestaat uit voormalig John Coffey gitarist Alfred van Luttikhuizen, -bassist Crucial Chris, John Coffey gitaartech Sjors Bompa en drummer Bas Allein Richir. One big happy punkrock family! De band haalt inspiratie uit grunge- en punkrockbands uit de 90’s en dat hoor je terug op debuutplaat Rated Gnar, die vol staat met kick-life-in-the-face liedjes. Dus kom langs, schud je hoofd en waag je voorzichtig aan de moshpit.

It It Anita (BE)

Met ’90s noise rock riffs en oerkreten vanuit de tenen lijkt het Luikse It It Anita wellicht ongecompliceerd, maar wie goed luistert hoort subtiele nuances en intrigerende onderlagen. Behalve een ziedend vuur is er ook intens verlangen, verlammende angst, woede en rusteloosheid. Dat de band aan een mooi verhaal bezig is blijkt uit de talrijke positieve reacties op hun energieke shows in binnen- en buitenland en…hard work pays off, want ze werden o.a. al uitgenodigd voor The Great Escape, Eurosonic én Grasnapolsky.

X Raiders

Deze vijf mannen leggen anno 2018 de ware betekenis van rock ‘n roll nogmaals bloot: een vuige mix van alles wat hard, snel en zwaar is, met een keiharde trap onder de gordel. Hun debuutalbum gooit een strop om je nek en sleept je in een genadeloze moshpit van heavy rock-geweld. Verwacht een losbandige liveshow met een overdosis high-energy rock ‘n roll met absurde teksten, intense riffs en onvoorspelbare composities.

Ondt Blod (NOR)

In thuisland Noorwegen is Ondt Blod één van dé grote namen uit de hardcore en punkrock met een dikke ambitie om ook de rest van de wereld te veroveren. En waar de meeste bands er dan voor kiezen om Engelstalige tracks uit te brengen, houdt Ondt Blod vast aan hun roots: het Noors. Nieuwe plaat ‘Natur’ brengt een perfecte mix van hardcore, duistere metal en catchy punk met vlijmscherpe teksten over cultuur en politiek. Combineer dit met de meest pakkende refreinen uit Scandinavië sinds ABBA, en je krijgt een collectie krankzinnig aanstekelijke songs.

Swedish Death Candy (UK)

Afkomstig uit Italië, Engeland en Zuid-Korea vonden de vier leden van Swedish Death Candy elkaar uiteindelijk in Londen. De muziek van deze psychedelische garagerockers is net zo veelzijdig als hun afkomst, waarmee ze zich totaal kunnen onderscheiden van hun genregenoten. Eind vorig jaar kwam de band met hun debuutalbum en stond daarmee in januari al op Eurosonic. Fans van Ty Segall, Oh Sees tot aan Queens of the Stone Age en The Beatles, opgelet! Jullie komen bij Swedish Death Candy absoluut aan jullie trekken.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?