Voorpremière boekverfilming Tonio tijdens Boek & Film

11 oktober 2016, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, Vanaf € 9,-

Door Agenda

Dinsdag 11 oktober heeft de tweede Boek & Film-avond van dit seizoen plaats en in Gigant is dan de voorpremière van Tonio te zien. Deze aangrijpende boekverfilming is gebaseerd op het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden waarin hij de dood van zijn enige kind beschrijft. Tonio behoort tot één van de aangrijpendste boeken uit de Nederlandse literatuur en is nu dus ook verfilmd. Boek & Film is een samenwerking tussen CODA en Gigant en biedt liefhebbers van goede literatuur en de betere films de gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. De avond begint zoals altijd om 19.30 uur in Gigant met een inleiding door filmdocent Harry Peters; de boeken zijn uiteraard te leen in CODA Bibliotheek.

Het verhaal
Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Mirjam hard vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Zijn gedachten worden voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe die langs verschillende ooggetuigen, vrienden, politieagenten en artsen leidt en aan de hand waarvan hij het leven van zijn zoon in een radeloze queeste naar zin en betekenis reconstrueert.

Meer Boek & Film
Andere data zijn 15 november 2016 (Alone in Berlin) en 10 januari, 28 februari, 14 maart en 11 april 2017. Op www.coda-apeldoorn.nl/boekenfilm is ongeveer twee weken voorafgaand aan iedere Boek & Film-avond meer informatie over die boekverfilming te lezen. Uiteraard vindt u deze en andere informatie ook op www.gigant.nl.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?