Voorpremière Knielen op een bed violen

23 februari 2016, om 19:30, Coda, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

In de serie Boek & Film heeft dinsdag 23 februari de voorpremière plaats van Knielen op een bed violen naar het gelijknamige boek van Jan Siebelink. In deze schitterende film zijn onder andere Barry Atsma, Noortje Herlaar en Marcel Hensema te bewonderen. Wil je zeker zijn van een kaartje, koop dit dan alvast bij de kassa van Gigant of online via www.gigant.nl. Boek & Film is een samenwerking tussen

CODA en Gigant waarin aandacht besteed wordt aan prachtige boeken en de schitterende boekverfilmingen die daarvan gemaakt zijn. De avond begint zoals altijd om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters.

Het verhaal

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden en hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

De avond
Filmdocent Harry Peters opent deze avond om 19.30 uur met een korte inleiding waarbij u eveneens een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur ontvangt. Aansluitend gaat u gezamenlijk de film kijken. Voor leden van een leesclub is het misschien een leuk idee om samen een voorstelling te bezoeken: zo maakt u een bijzondere avond van uw gezamenlijke passie! Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?