Voorpremière Vele hemels boven de zevende tijdens Boek & Film in Gigant

23 november 2017, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Gigant en CODA organiseren gezamenlijk de serie Boek & Film, dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien – met deze maand weer een voorpremière! De boekverfilming van Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck is vanaf 30 november in de Nederlandse bioscopen te zien, maar in het kader van Boek & Film al op donderdag 23 november in Gigant! Zoals altijd begint de avond met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters; wie dit of een ander boek van Griet Op de Beeck wil lezen, kan hiervoor terecht in CODA Bibliotheek.

Het verhaal

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven – behalve aan zichzelf. Achter haar brede glimlach en overdosis begrip groeit een knagende eenzaamheid. In Vele hemels boven de zevende vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat zowel belachelijk mooi als geweldig lastig is. Een boek over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.

De verfilming is gebaseerd op de gelijknamige bestseller Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck. Zij schreef ook het scenario voor deze film die officieel vanaf 30 november in de Nederlandse bioscopen te zien is.

De avond

Filmdocent Harry Peters begint om 19.30 uur met een korte inleiding; u krijgt hierbij een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur waarna u samen de film gaat kijken.

Meer Boek & Film

Dit jaar staat nog een filmavond gepland op 19 december The Glass Castle. Data in 2018 zijn 23 januari (Murder on the Orient Express), 27 februari, 27 maart, 24 april en 29 mei. Ongeveer drie weken voorafgaand aan iedere Boek & Film-avond is op www.coda-apeldoorn.nl/boekenfilm en www.gigant.nl meer informatie over die boekverfilming te lezen. Naast de reguliere Boek & Film-avonden heeft in de kerstvakantie ook weer een Kinder Boek & Film plaats; aanvullende informatie volgt!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?