Vragen over de nieuwe Wmo? Kom naar één van de bijeenkomsten

25 november 2014, van 19:00 tot 21:00, Zorgcentrum Mandala (Sportlaan 2)

Door Redactie

De zorg verandert per 1 januari 2015. Vanaf dan zijn de gemeenten verantwoordelijk voor mensen met een CIZ-indicatie voor begeleiding, dagbesteding, kortdurend verblijf of beschermd wonen GGZ in de AWBZ. Heeft u zo’n indicatie? Dan gaat er misschien wat voor u veranderen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vragen heeft hierover. Kom dan naar één van de bijeenkomsten.

Stel uw vragen
Brotherwood (Apeldoorns netwerkplatform) organiseert samen met de gemeente Apeldoorn een aantal bijeenkomsten over de nieuwe Wmo. Tijdens deze bijeenkomsten willen we u graag informeren over de veranderingen. Maar we willen vooral naar u luisteren. U kunt vragen stellen of vertellen waar u zich zorgen over maakt. Er zijn mensen van verschillende organisaties aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Vragen over uw persoonlijke situatie kunnen helaas niet worden beantwoord. Hierover gaat de gemeente met u in gesprek. Hiervoor krijgt u een persoonlijke uitnodiging.

Bijeenkomsten nieuwe Wmo:

  • Dinsdag 25 november  – Zorgcentrum Mandala (Sportlaan 2)
  • Dinsdag 02 december  – Zorgcentrum Koningin Wilhelmina (Tanhauserstraat 405)
  • Dinsdag 09 december  – Zorgcentrum De Matenhof (Warenargaarde 775)

Alle bijeenkomsten zijn van 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

De nieuwe Wmo. Wat is dat?
Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Het doel van deze wet is om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en mee te laten doen in de samenleving ondanks beperkingen. De nadruk ligt op eigen verantwoordelijkheid. De gemeente vraagt van u om eerst zelf een oplossing te vinden voor uw ondersteuning. Misschien kan iemand uit uw omgeving u helpen zoals familie, vrienden, buren of vrijwilligers. Lukt dat niet? Dan geeft het Wmo-loket advies en helpt met oplossingsmogelijkheden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?