Vrijdag 19 augustus COTTONTONE

19 augustus 2016, van 22:00 tot 23:55, Bluescafe, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn, Vrij toegang

Door Agenda

Cottontone heeft de juiste ingredienten voor dampende, stampende Blues.
Tijdens een jamsessie in Zevenhuizen blijken 5 energieke en gedreven muzikanten een opmerkelijke muzikale klik te hebben. Rustend op de ervaring opgebouwd in vele andere bands, weten de mannen op geheel natuurlijke wijze een eigen sound te creëren waarbij blues, soul en funk in een modern jasje worden gestoken. Die bewuste avond geven ze ‘m van katoen en Cottontone is geboren.

Cottontone komt uit het zuiden van de Randstad. Een streek waar ze van oudsher “de tering naar de nering zetten, leven in de brouwerij brengen en alle registers opentrekken”. Menig muziekliefhebber heeft zich reeds laten meeslepen door de warme klanken van de oude blues, de emotie van de soul en de funky groove.

Het repertoire bevat eigen interpretaties van blues nummers uit de overlevering als ook minder bekende, verrassende pareltjes. Hierbij laat Cottontone zich inspireren door o.a. Albert, Freddie & BB King, Morblus en the Nimmo Brothers.
Recensies : Halve finalist Clash of the Coverbands: Met 5-mans Funk & Blues coverband Cottontone uit Rotterdam stond de uiteindelijk vakjury-winnaar van deze voorronde op het podium. Met heerlijke grooves, goede sounds en technisch op hoog niveau werden nummers gebracht als o.a. The Thrill Is Gone , Sugar Sweet en I’ll Play The Blues For You. Als vakjury-winnaar staat Cottontone zeer verdiend bij de beste bands van deze regio die in februari mogen beginnen aan de Halve Finales die plaats vinden in P60 in Amstelveen.
Ben Evegroen op Drums.
Ron Latuny Zang.
Johan ten Veen op Basgitaar.
Adi Siljak op Gitaar/Zang
Frans van Marion Toetsen/Zang.
https://www.facebook.com/CottonTone?fref=ts
http://www.cottontone.com/
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?