Uitreiking Apeldoorn Trofee

22 augustus 2012, Park Berg & Bos

Door Redactie

Woensdag 22 augustus zal de Apeldoorn Trofee, dé vrijwilligersprijs van Apeldoorn, weer worden uitgereikt. Dit zal plaatsvinden tijdens de 2e VrijwilligersNight op het Blinq Openlucht FilmFestival in Park Berg & Bos.

De al jaren betrokken juryleden hebben op persoonlijke titel de handen ineengeslagen en een werkgroep opgericht om een doorstart te realiseren van de Apeldoorn Trofee. De Apeldoornse gemeenteraad heeft vorig jaar, vanwege de bezuinigingen, besloten om de Apeldoorn Trofee niet langer te subsidiëren.

De jury was en is echter van mening dat het wegvallen van gemeentelijke subsidie niet zou mogen betekenen dat het uitreiken van de vrijwilligersprijs stopt. Integendeel, vrijwillige inzet wordt alleen nog maar belangrijker in Apeldoorn en daarom was stoppen geen optie voor haar. De juryleden Karin Rullmann, Rianne Bronkhorst, Dikky Jongman, Richard Klein, Rob Goedkoop, en Henk van der Ziel hebben zich daarom als taak gesteld om jaarlijks rondom de Apeldoorn Trofee vrijwilligers in het middelpunt van de belangstelling te blijven zetten.

Uitreiking Stentor Apeldoorn Trofee tijdens VrijwilligersNight

Vorig jaar is voor het eerst één filmavond tijdens het Openlucht FilmFestival in het teken gesteld van vrijwilligers (Vrijwilligersnight) en dit was een daverend succes. Er werden toen ruim 1250 vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit jaar wil de jury dit succes, aangevuld met de uitreiking van de Apeldoorn Trofee, herhalen op 22 augustus 2012.

Sponsor

Dagblad De Stentor is o.a. sponsor geworden van dit evenement, tevens naamgever. Het evenement heet daarom nu Stentor Apeldoorn Trofee.

Genomineerden

Dit jaar kent de Stentor Apeldoorn Trofee 3 genomineerden. De winnaar ontvangt naast een wisseltrofee en eeuwige roem, ook een geldbedrag van € 1.000,- om vrijwilligerswerk nog meer te stimuleren.

De 3 genomineerden van 2012 zijn:

  1. De Loo Erf Tuin van Visio Het Loof Erf
  2. Scoutingsgroep Hertog van Gelre
  3. Jongerencoachingsproject HFFTIG

Woensdag 22 augustus wordt tijdens de Vrijwilligersnight op het Blinq Openlucht FilmFestival bekend gemaakt, welke vrijwilligers de prijs – voorheen Louise de Brauwprijs – in ontvangst mag nemen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?