Wandeling ‘De Ramenberg ontwaakt’

22 maart 2015, van 13:30 tot 15:30, Parkeerplaats Ramenberg, Groenendaalseweg Loenen - Woeste Hoeve

Door Agenda

Geurt Besselink

 

Datum
Zondag 23 maart 2015.

Vertrektijd
13:30 uur, duur 2 uur.

Startlocatie
 (hectometerpaal 14.7 km)

Opmerkingen
Geschikt voor volwassenen en kinderen. Goede wandelschoenen aanbevolen.

Deelname
Leden van Natuurmonumenten en Oerrr-leden kunnen gratis mee; niet leden € 4,- . Neem hiervoor gepast geld mee. Vooraf aanmelding, en kopen van ticket is bij deze activiteit niet nodig.


Fotograaf: Geurt Besselink

 


 

De Ramenberg ontwaakt

Een nieuwe lente, een nieuw geluid …

De Ramenberg ontwaakt uit haar winterslaap. De bladeren komen uit de knop en de vogels laten weer van zich horen; zal de lariks al weer in bloei staan met haar rozerode rozetachtige bloemen?
Tijdens deze ontdekkingstocht neemt de boswachter u mee in dit prachtige bos- en heidegebied van Natuurmonumenten. U wandelt langs voormalige stuifzandheuvels en volgt smalle paden onder oude eiken en grove dennen. En u kunt de beschermde jeneverbes ontdekken met zijn grillige vormen en blauwe bessen.

In het gebied leven herten, vossen, wilde zwijnen en ook de zwarte specht heeft hier zijn thuis. Zullen zij zich laten zien? In het landschap zijn ook sporen te herkennen uit het verleden. De boswachter neemt u mee terug in de tijd en vertelt over eekschillers, leerlooiers en hessenwegen.
De Ramenberg heeft in ieder seizoen een nieuw gezicht. U kunt daarvan in elk seizoen getuige van zijn Informeer bij de boswachter naar de eerst volgende seizoen wandeling.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?