Warme opening expositie Simon van der Weerd

21 mei 2012 - 17 juni 2012, van 12:00 tot 23:00, Art Café SamSam

Door Randy Gasper

Randy Gasper

Afgelopen zondag concurreerde de opening van Simon van der Weerd’s expositie met de machtige zon en heerlijke lentetemperaturen. Toch vonden veel familie en vrienden de weg naar Art Café Sam Sam waar Van der Weerd zijn schilderijen exposeert.

Nadat een geïmproviseerd muziekgezelschap zijn best deed een muzikale bijdrage te leveren, was het aan vriend en fotograaf Peter Vroon om de expositie van Simon van der Weerd officieel te openen. Met een paar mooie woorden, wist hij de kern van Van der Weerd goed te raken.

Ooit was Van der Weerd eigenaar van de goedlopende winkel Cheyenne aan het Leienplein. De winkel stond vol met spullen uit de tijd van de oorspronkelijke Indianen. Nadat zijn collega en zwager plotseling overleed, had Van der Weerd er even helemaal geen zin meer in. Hij besloot daarop zijn winkel te sluiten. Het gevolg werd dat hij zich in een beter moment volledig begon te storten op zijn kunst.

Zijn schilderijen zijn moeilijk in een hokje te plaatsen. Gelukkig maar. Om toch een idee te geven, zie je bij de schilderijen van Van der Weerd veelal zwart/wit silhouetten van bekende en minder bekende personen. Veelal gaat de persoon gepaard met zijn of haar statements. Dat laatste koppelt Van der Weerd ook nog wel eens aan bijzondere voorwerpen die hij uitlicht. Soms om te shockeren, dan weer op mensen wakker te schudden. Zowel nationale als internationale artiesten heeft Van der Weerd al mogen portretteren. Zijn kunst hangt inmiddels in Brazilië, Duitsland, België, Verenigde Staten, Portugal, de Verenigde Arabische Emeraten en meer.

Niet te groot voor ons Apeldoorn hangen een aantal van zijn werken tot en met 17 juni in het Art Café Sam Sam. De expositie is gratis te bezoeken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?