Wereld Tai Chi Dag

26 april 2014 - 14 april 2014, om 10:00, Marialust

Door Redactie

Max Tack Tai Chi

 

Op 26 april is het Wereld Tai Chi Dag. Tientallen miljoenen mensen over de gehele wereld gaan dan in parken en op pleinen lekker samen bewegen. Een leuke, sociale en gezonde happening. Max Tack geeft al vele jaren gratis workshops in het Oranjepark. Dit jaar valt Wereld Tai Chi Dag samen met Koningsdag. Om die reden verlaat Max eenmalig zijn vaste stek en geeft op deze ochtend les bij Marialust. Heerlijk ontspannen bewegen onder oude bomen. Iedereen kan meedoen!

Gezond

Tai Chi is een zachte manier van bewegen, die geschikt is voor iedereen. Het is heerlijk om te doen, en geweldig goed voor je gezondheid. Sommige van de oefeningen zijn al duizenden jaren beproefd in China en hebben een positief effect op veel verschillende  aandoeningen. Max Tack leert je je levensenergie te voelen. Door de oefeningen wek je energie op en leer je de energie sturen, waardoor blokkades in het lichaam worden afgebouwd. Wanneer je energie beter gaat stromen, zul je de positieve effecten daarvan heel direct in je lijf kunnen voelen, ook als je de oefeningen voor het eerst doet.

Op de laatste zaterdag van april gaan mensen over de gehele wereld samen vanaf 10.00 uur bewegen. Vanaf Nieuw Zeeland gaat dan een golf van positieve energie over onze aarde. Apeldoorn doet natuurlijk al jaren mee; ook onze stad kan wel wat positieve energie gebruiken.

Marialust

Max Tack begon met Tai Chi in ’t park in 2002. Hij wilde graag de sfeer van Chinese parken introduceren in Apeldoorn. Niet om 6.00 uur ’s ochtends, maar op zijn Hollands, om 10.00 uur. Laagdrempelig, toegankelijk voor iedereen, en dus gratis. Al snel kreeg het bekendheid, en groeide het wekelijkse aantal deelnemers naar 70 à 80, ondanks het feit dat de lessen in de vakantieperiode vielen.

Op 26 april ben je van harte welkom om mee te komen bewegen en te genieten van de enorme energie die samen wordt opgewekt. Om 10.00 uur beginnen we met wat oefeningen om het lichaam los te maken. Daarna volgen een paar heerlijke oefeningen en vervolgens doen we Tai Chi, een heerlijke serie zachte bewegingen die alle stress doen verdwijnen en je zullen vullen met een ongekende energie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?