WereldLichtjesDag Apeldoorn

10 december 2017, om 18:45, Park Berg & Bos, J.C. Wilslaan 21 (ingang Apenheul), Apeldoorn

Door Agenda

www.WereldLichtjesDag.nl

WereldLichtjesDag Apeldoorn vindt op zondag 10 december voor de 9e keer plaats in Park Berg & Bos aan de J.C. Wilslaan 21 (ingang Apenheul) te Apeldoorn.
Om 19.00 uur worden er lichtjes aangestoken en worden alle kinderen herdacht die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden.

Iedereen die zich hierbij verbonden voelt, ouders, grootouders, broertjes, zusjes, overige familieleden, leerkrachten en andere betrokkenen en/of belangstellenden, is van harte welkom om vanaf 18.45 uur aanwezig te zijn. Van te voren kan een wens of woord worden opgeschreven en in de speciale WereldLichtjesDag-boom worden gehangen. De looproute vanaf de ingang van het park naar de herdenkingsplek is verlicht door o.a. vele honderden lichtjes.

Precious Child
Een kind verliezen kan je in elke levensfase overkomen. Ieder jaar vinden mensen met uiteenlopende verhalen hun plek in het gedeelde gemis. Zoals een moeder van 93 wiens zoon op 60 jarige leeftijd stierf. Of het kleine meisje dat tijdens de geboorte overleed en wordt herdacht met de ouders en naderhand geboren dochters. Voor de tiener die na het uitgaan niet meer thuis kwam worden door de familie de kaarsjes aangestoken. Lichtjes in het donker vertellen verhalen van liefde en gemis, van trots en van tranen.
Het herdenken gebeurt door veel kaarsjes te branden en te luisteren naar woorden en muziek, zoals het speciaal voor deze dag geschreven lied ”Precious Child” van Karen Taylor Good gespeeld.

Wereldwijd
‘World Wide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Ieder jaar op de 2e zondag in december komen, vanaf 19.00 uur ’s avonds, wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen met zo’n enorm verlies. Op steeds meer plekken in Nederland (nu al bijna 80 locaties) worden herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd, van klein en intiem tot de wat grotere bijeenkomsten zoals in Apeldoorn. Op de site www.Wereldlichtjesdag.nl is meer informatie te vinden over alle plekken in Nederland waar een herdenking wordt gehouden.

Vanuit Apeldoorn
Het initiatief om in Nederland WereldLichtjesDag te introduceren en te organiseren is 9 jaar geleden genomen door Anita Reijerink (Amelius) te Apeldoorn. Samen met Nicole van den Bos ([Mooi] Afscheid) en Henk van der Ziel (vandeRegie) heeft zij in 2016 de Stichting WereldLichtjesDag Apeldoorn opgericht. Samen met veel vrijwilligers geeft dit drietal invulling en uitvoering aan de herdenking in Apeldoorn. Daarnaast werkt de stichting aan meer landelijke aandacht en is zij op zoek naar BN’ers die een ambassadeursrol willen gaan vervullen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?