Wethouder werkt mee aan kunstwerken voor Korsakov Project Markant en Atlant

5 juli 2013, van 11:30 tot 13:00, Markant

Door Agenda

http://www.apeldoornuitdekunst.nl/jeugdtheaterschool-weekend-bij-markant
Op vrijdag 5 juli werkt wethouder P. Blokhuis (portefeuille o.a. Zorg & Welzijn en Volksgezondheid) mee aan een kunstwerk dat gemaakt wordt in het kader van ‘Kijk, daar gaat het brein’, een community art project van Markant, Centrum voor Kunsteducatie en Atlant Zorggroep. Wethouder Blokhuis werkt deze dag samen met Tim van der Meer, een van de kunstenaars die aan dit project is verbonden. De wethouder is aanwezig tussen 11:30 en 13:00 uur op het DAC, dag activiteiten centrum van verpleeghuis de Markenhof in Beekbergen.
Het doel van dit project is het tot stand brengen van communicatie tussen Korsakov cliënten en de buitenwereld. Via de kunstwerken die tijdens dit project gemaakt worden, krijgen de verhalen van Korsakov cliënten bekendheid bij een groter publiek. Bij aanvang van dit project zijn enkele bewoners van de Markenhof geïnterviewd. Tim van der Meer verbeeldt één van deze verhalen in haar kunstwerk en wethouder Blokhuis helpt haar hierbij op 5 juli.
De openbare expositie van alle kunstwerken vindt plaats vanaf april 2014 in het stadhuis van Apeldoorn. De kunstwerken worden daarna op nog nader te bepalen locaties in Apeldoorn geplaatst. Door uw hoofd in de installatie te steken, hoort en beleeft u het verhaal van de cliënt.
Informatie over het project is te vinden op www.markantapeldoorn.nl en www.atlant.nl. Via de openbare Facebook groep, Kijk daar gaat het brein, kan de voortgang van het project gevolgd worden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?