Wijkwandeling door de Parken van Apeldoorn

13 augustus 2017, om 14:00, Bushalte Prins Hendrikplein aan de Regentesselaan, €4,00/2,00

Door Agenda

De Parkenbuurt is een beschermd stadsgezicht en een geliefde plek om in te wonen. Het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC) verzorgt dit jaar 2x een
wandeling door de Parken. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur . Aan het einde van de negentiende eeuw vestigden welgestelde renteniers en oud-planters uit Nederlands-Indië zich in Apeldoorn. De Parkenbuurt ontstond. De gebogen lanen lijken op een Engels landschapspark; de fraai onderhouden villa’s tonen nog allerlei details uit de laat-negentiende en vroeg-twintigste eeuw. Het Oranjepark, Wilhelminapark en Prinsenpark met hun waterpartijen geven een gevoel van ruimte en rust.

Onze gids vertelt u over het ontstaan en de historie van dit fraaie stadsdeel. Hoe het dorp Apeldoorn totaal veranderde door de komst van een nieuwe elite, hoe oud-planters hun villa’s in de Parkenbuurt aanpasten aan de wooncultuur, die deed denken aan hun onderkomens in de kolonie.
Dit en meer wordt aan de hand van foto’s, verhalen en anekdotes uitgelegd. Niet alleen interessant voor bezoekers van Apeldoorn, maar ook voor de geboren en getogen Apeldoorner.

Startpunt : Bushalte Prins Hendrikplein aan de Regentesselaan
Wanneer : Zondag 13 augustus 2017
Tijdstip : 14:00 uur
Tijdsduur : Ongeveer 1,5 uur
Kosten : € 4,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00

Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op : http://www.apeldoornsgidsencollectief.nl. Tel. 06-3938 0517

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?