Wijnen & Zn. Dichter bij Wijnen deel 3

17 juni 2017, om 18:00, Wijnen&zn, Koninginnelaan 40, Apeldoorn

Door Agenda

Voor de derde maal kun je van een unieke avond bij Wijnen&zn. Dichter, acteur en theatermaker Aad van der Waal hebben wij opnieuw bereid gevonden om deze avond als onze tafelheer bij de aanschuiftafel Dichter bij Wijnen aan te schuiven. Wie Aad kent weet dat dit een onvergetelijke avond gaat worden. Mooie, ontroerende en verbluffende gedichten draagt hij voor. Speciaal voor de wijnliefhebber, speciaal voor de liefhebber van het goede leven, speciaal om die ene onvergetelijke avond te herinneren toen het leven nog… Met een knipoog naar het leven.

Ook dit keer speelt Aad weer met een alter ego die voorkomt in een van zijn gedichten die hij voor Wijnen&zn heeft geschreven. De man komt uit Frankrijk en … ach, kent het klappen van de culinaire zweep als geen ander.
Meer gaan wij u niet verklappen… Voor wie Aad nog niet kent is dit de avond om op informele wijze kennis te maken met een bijzonder mens en te genieten van lekker eten, mooi wijnen en puntige gedichten. Soms scherp, dan weer ontroerend en liefdevol. Begin 2017 is Aad van der Waal uitgeroepen tot stadsdichter van Apeldoorn. Wat dit betekent vertelt Aad graag aan u.

Omdat het alter ego van Aad zoveel weet van culinaire aangelegenheden wilden wij ook op hoogstaand niveau voor u koken. Wij hebben hier Wilco van den Baar voor gevraagd. Wilco komt oorspronkelijk uit Brabant maar is inmiddels op de Noord Veluwe goed thuis. Zijn opleiding volgde hij aan de Hotelschool in Eindhoven en het S.V.H. (Stichting Vakonderwijs Horeca). Wilco heeft een twintig jarige ervaring opgedaan in Michelinsterren restaurants. Zo werkte hij in restaurant De Treeswijkhoeve te Waalre, De Bokkedoorns in Overveen en de Roggebot in Kampen/Ermelo.

Met trots ontving hij de “Cees Van Gaalen Prijs”, een culinaire onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich in de provincie Noord-Brabant heeft onderscheiden op culinair gebied. Wilco werkt op dit moment voor de Sotto lounge in Ermelo en heeft daarnaast zijn eigen bedrijf Uw Chefkok Aan Huis. En dan nu ook voor Wijnen&zn in Apeldoorn. Wilco heeft een viergangen menu voor u samengesteld dat geheel past bij het jaargetijde. Zoals vaker met chefkoks die de punten op de i slijpen, heeft Wilco nog een kleine slag om de arm gehouden wat betreft de keuze voor de gerechten. Hij gaat voor seizoensgebonden en voor super vers en hoge kwaliteit.

Bovendien willen we dat het menu en de wijnen goed op elkaar afgestemd zijn en dat betekent ook proeven. Wij verwachten het definitieve menu begin juni en zullen dat op deze pagina plaatsen. Uiteraard starten we met een welkomstdrankje en amuses waarna het diner start. We eindigen met een zoete wijn die goed bij het dessert past. De gerechten en de wijnen zijn met elkaar in balans. En met een gerust hart kunnen we zeggen dat de gerechten kunnen wedijveren met gerechten uit toprestaurants.

Dat kunnen we ook gerust aan Wilco overlaten want hij wordt regelmatig voor toplocaties in sterrenrestaurants ingehuurd voor zijn kookkunsten. Jan Kalvenhaar verzorgt voor u de wijnen en geeft een korte uitleg. Ook zin om aan te schuiven? De kosten voor deze aanschuiftafel is € 75,– pp incl. amuses en 4 gangenmenu en 6 wijnen.

Adres: Koninginnelaan 40, 7315 BT Apeldoorn

Bestellen via www.wijnenapeldoorn.nl of telefonisch: 055 578 8222

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?