Wild

24 februari 2015, om 19:30, Gigant Apeldoorn

Door Agenda

CODA Apeldoorn

 

Een biografisch drama in de serie Boek & Film

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden Gigant en CODA gezamenlijk de serie Boek & Film aan: een mooie gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. Wild is dinsdag 24 februari de vierde boekverfilming in de serie Boek & Film die in Gigant vertoond wordt. Deze prachtige film gaat tijdens Boek & Film in voorpremière en is een absolute ‘must see’: de film staat hoog in de ranking voor diverse prijzen zoals Oscar-nominaties voor beste actrice (Reese Witherspoon) en beste vrouwelijke bijrol (Laura Dern). De avond begint om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters.

Na jaren roekeloos geleefd te hebben, een heroïneverslaving en een op de klippen gelopen huwelijk neemt Cheryl Strayed (gespeeld door Oscar-winnares Reese Witherspoon) een drastisch besluit.  Achtervolgd door de herinneringen aan haar moeder Bobbi (Laura Dern) en zonder ook maar enige ervaring besluit ze helemaal alleen de Pacific Crest Trail te gaan lopen, een tocht van meer dan 1600 kilometer. Wild legt haar angstige en mooie momenten bloot tijdens een reis die haar soms gek maakt, soms kracht geeft en uiteindelijk geneest.

Bezoekers krijgen een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur en gaan na een inleiding door Harry Peters de film kijken. Indien u lid bent van een leesclub is het misschien een leuk idee om samen deze voorstelling te bezoeken: zo maakt u een bijzondere avond van uw gezamenlijke passie.

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,-. De kaarten zijn ook online te bestellen via www.gigant.nl. Andere data dit seizoen zijn nog 31 maart (filmtitel volgt) en 28 april (Gemma Bovery) 2015.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Film

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?