Wildfair Apeldoorn

28 september 2014, van 13:00 tot 17:00, Landgoed ’De Kopermolen’

Door Soroptimistclub Apeldoorn

Soroptimistclub Apeldoorn

Remember: de laatste zondag in september!

WILDFAIR 2014, met als thema: ‘Het landleven beleven’.

Op zondag 28 september wordt weer de gezellige Wildfair gehouden. Soroptimistslub Apeldoorn organiseert dit jaarlijkse evenement om een financiële en publicitaire bijdrage te kunnen leveren aan een ‘goed doel’. Vorig jaar was de Wildfair in vele opzichten de topper, veel publiciteit, prachtig weer en een fantastische opbrengst van € 28.000,- voor de koelwagen van de Voedselbank. Ook dit jaar heeft de club weer een bijzonder project. De opbrengst van de Wildfair wordt gebruikt om een tuinbouwtrekker met aanhangend tuinbouwapparatuur te financieren voor de Stichting StadsAkkers in Apeldoorn.

Een gevarieerd aanbod
De Wildfair is niet zomaar een fair! Het is een buitenevenement waar veel te doen en te beleven is. De standhouders, merendeels Apeldoornse ondernemers, doen weer hun uiterste best de bezoekers te verrassen met hun zeer verzorgde stands met leuke aanbiedingen. Immers alleen mooie en bijzondere stands krijgen een plaats op de Wildfair. Naast de voortreffelijke stands zijn er ook weer de heerlijke hapjes van gerenommeerde horecaondernemers en traiteurs. Er is een Natuurstraat met demonstraties en stands van natuurorganisaties van de Veluwe. Ook exposeren er verschillende kunstenaars. U kunt weer genieten van een spectaculaire show van de sheepdogs van Move4ward, live muziek met o.a. het vocaal ensemble ‘In the Mood’, Lex Kemper and friends, Hotclub Chapeau en de Apeldpoornse ‘Black Star Country Dancers’. Zij geven eveneens kleur en fleur aan de Wildfair. Even bijkomen van alle activiteiten? Dan is er koffie met taart en die taarten hebben de Soroptimisten zelf gebakken!

Het Kinderplein
Voor de kinderen is er natuurlijk weer een Kinderplein met veel spel en vertier. In het algemene programma zijn er ook punten die voor kinderen spannend zijn, zoals de show van de Border Collies, een koetsritje maken, het optreden van de Line Dancers en nog veel meer. Er zijn echter ook activiteiten speciaal voor kinderen. Hoogtepunten als ponyrijden, onder leiding van gediplomeerde instructrices, verschillende workshops zoals zeepkettingen maken, mobiles maken van takken, het Popcake Feest, waarin popcakes versierd kunnen worden. konijntjes en de puppies van Border Collies knuffelen. Je ziet wel, er is van alles te beleven. Kijk maar eens op onze website. www.wildfairapeldoorn.nl .

Een nieuwe locatie
De Wildfair is te gast op de nieuwe, unieke locatieLandgoed ‘De Kopermolen’. Dit Landgoed ligt, evenals onze vorige locatie, in Wiesel iets dichter bij de Zwolseweg en is met 19 hectare het grootste restant van het vroegere landgoed ’De Rotterdamse Kopermolen’. Dit landgoed ontstond honderd jaar na de bouw in 1627 van een papiermolen aan de Wenumse Beek. U kunt eventueel uw auto op het wildfairterrein gratis parkeren. We raden u echter wel aan om, als het mogelijk is, heerlijk met de fiets te komen.

StadsAkkers Apeldoorn Soroptimistclub Apeldoorn heeft ook dit jaar weer voor een Apeldoorns project gekozen: StadsAkkers, een tuinbouwbedrijf dat deel uitmaakt van Park Zuidbroek aan de Noordkant van Apeldoorn. Samen met vrijwilligers, uitkeringsgerechtigden en mensen uit zorginstellingen wordt op biologische wijze voedsel verbouwd dat geleverd wordt aan 300 gezinnen van de Voedselbank, restaurants en buurtbewoners. Het doel is om mensen met een activeringsbehoefte zinvolle en respectvolle arbeid te bieden, gericht op maatschappelijke meerwaarde. Deze jonge organisatie heeft nog veel wensen en één ervan willen we graag vervullen. Dit jaar nu het terrein is uitgebreid tot 5 ha. zou men graag de beschikking willen hebben over een tuinbouwtrekker met aanhangende tuinbouwapparatuur (rolschoffel, frees, spitmachine e.d.). Meer weten over StadsAkkers? Kijk op hun website www.stadsakkers.nl.

De projecten van Soroptimistclub Apeldoorn Soroptimistclub Apeldoorn is een serviceclub en doormiddel van de keuze van hun projecten willen ze meewerken aan een menswaardige samenleving voor iedereen. Met de Wildfair hopen ze een behoorlijk bedrag voor de sponsoring van de tuinbouwtrekker binnen te krijgen. MAAR… het geld van de financiering moet er nog wel komen! Daarbij hebben de Soroptimisten uw hulp nodig! HELPT U MEE?

Door het kopen van een toegangskaart sponsort u mee!

  • Maak gebruik van de voorverkoop en ontvang 25% korting. U betaalt dan € 7,50 per volwassene, in plaats van € 10,- aan de kassa, kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang, van 4-13 jaar € 2.50. Bestel de kaarten op de website www.wildfairapeldoorn.nl
  • Word sponsor van de Wildfair. Kijk op de website voor de mogelijkheden.
  • Gaat u niet naar de Wildfair? Jammer! U kunt een gift overmaken op NL08INGB0004218891 t.n.v. Soroptimistclub Apeldoorn (t.a.v. StadsAkkers) Kijk voor actuele informatie op www.wildfairapeldoorn.nl

Tot ziens op 28 september!

WILDFAIR Apeldoorn
Zondag 28 september 2014, 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Landgoed ’De Kopermolen’
Kopermolenweg 5
7345 CP Wenum Wiesel

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?