WILDMAN BLUESBAND

2 juli 2016, van 22:00 tot 01:00, Vrije Toegang

Door Agenda

If you do not have the blues, you will get them now for sure…..be warned!!! Julian Sas
Wildmen Bluesband is opgericht door de flamboyante gitarist Jos de Wilde. Als gitaarleraar heeft hij vele leerlingen geïnspireerd om een al dan niet professionele carrière te gaan volgen. In 2011 is hij begonnen met Wildmen Bluesband en staat de band nu als een huis.
In Saskia de Nijs (zang) Hans van Gaalen (drums) Mark van Lieshout (bas) en Jan Heijmans (Hammond) heeft hij een ideale groep mensen gevonden om de BLUES te voelen en te spelen!
Op het podium staat een energieke band waar tijdens een optreden de vonken vanaf vliegen! De machtige uithalen van Saskia, het opzwepende Hammond geluid van Jan, de uitdagende gitaarsolo’s van Jos, ondersteund door de solide ritmesectie van Hans en Mark, laten niemand onberoerd. Elk lid heeft ruime ervaring in andere bluesbands, wat garant staat voor een brede basis in de blues.

Uit de pers:
“Wildmen Bluesband, die onder andere samen met de bluesband Barrelhouse op de planken stond, liet de tent swingen, lachen en soms tranen in de ogen krijgen met meeslepende blues.”
“Als de duisternis intreedt, imponeert Jos de Wilde met zijn Wildmen met waarschijnlijk het beste optreden van Limuscene 2015. Met blueszangeres Saskia de Nijs in de schijnwerpers presenteert de muziekdocent een onnavolgbare set met bekende en minder bekende blues. Zelfs met twee snaren minder lukt het de virtuoos om de welbekende akkoorden de zaal in te knallen…”

“Wildmen Bluesband, founded by master of the slide guitar Jos de Wilde, deserves without any doubt a place in the Dutch blues scene!” Guus Laporte (Barrelhouse)

“Wildmen Bluesband is full of Groove, Vibe and a blue feel you cannot hide from, the music touches you straight in the heart. Smokin’ vocals, screaming Hammond and one of the bluest guitars around these days, all paved on a rock solid basis… If you do not have the blues, you will get them now for sure…..be warned!!! Julian Sas (Julian Sas Band)

Met de recent uitgebrachte tweede CD ( opvolger van “You got to move”), “It’s freezing in my heart”, tourt de Wildmen Bluesband nu door Nederland. De CD is erg goed ontvangen door de media.

Wildmen Bluesband speelt blues van o.a. Elmore James, Freddie King, Buddy Guy, Koko Taylor, Nina Simone en vele anderen, waaronder ook eigen nummers. De band geeft aan alle nummers een eigen draai en gezien de reacties van het publiek wordt dit zeer gewaardeerd.

Wildmen Bluesband deed tientallen optredens o.a. in het Bluescafe Apeldoorn, het Limuscene festival in Liempde, op de Bluesnights in Boxtel samen met Barrelhouse, het Ootello theater in Mol (B), De Azijnfabriek in Den Bosch, en meermalen in De Noordkade in Veghel en tijdens Jazz in Duketown .
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?