Winnaar Finale Dutch Blues Challenge 2019: Dave Warmerdam band in Bluescafé

12 oktober 2019, van 22:00 tot 23:59

Door William Lindner

In het blueshart van Apeldoorn, het Bluescafé, trad in november 2018 de Dave Warmerdam band op en liet toen een verpletterende indruk achter bij de aanwezige muziekliefhebbers. Komende zaterdag, 12 oktober, is de band daarom terecht weer terug met een optreden.

Deze inmiddels kersverse winnaars van de ‘Dutch Blues Challenge 2019’. Zij gaan Nederland in januari 2020 vertegenwoordigen tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, binnen de muziekindustrie vaak omschreven als ‘The World’s Largest Gathering Of Bands’. Bovendien zal de Dave Warmerdam Band deelnemen aan de European Blues Challenge 2020, die in april plaatsvindt in Zaandam. Naast deze prestigieuze winst won band lid Dave Warmerdam ook nog eens de award voor Best young talent.

In 2016 vormde Dave Warmerdam een duo met blueszanger Robbert Fossen, met wie hij de Dutch Blues Challenge dat jaar won in de categorie solo/duo’s. Bij de International Blues Challenge in Memphis in februari 2017 kwamen ze tot de halve finales. In maart 2017 formeerde Dave zijn eigen band, genaamd de Dave Warmerdam Band.
Blues is nog steeds het uitgangspunt, maar de band experimenteert graag met verschillende muziekstijlen en geeft een eigen draai aan bestaande nummers waardoor prachtige covers ontstaan.
De Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende bluesclassics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn.
Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.

De band is in hun korte bestaan met een sensationele zegetocht begonnen. En veel gevraagd op de grote Muziek festivals. Met onder meer optredens op Swing Wespelaar in België , Culemborg Blues, Breda Jazz Festival en het JJ Blues & Roots Festival in Zoetermeer. In 2020 zijn er optredens gepland Festivals zoals Ribs en Blues, Raalte, Blues Maastricht, en op het Culemborg (mainstage).

Zaterdag 12 oktober is de band vanaf 22.00 uur te bewonderen op het podium van Het Bluescafé in Apeldoorn
Een kaartje kost 5 euro.

Hier alvast voorproefjes wat je zaterdag 12 oktober kan verwachten.
Our Fire Still Burns On // Dave Warmerdam Band @ Swing Wespelaar

Strange Fruit // Dave Warmerdam Band – 31 maart 2018

Website:
Dave Warmerdam Band
Leden band
Janne Timmer – vocals
Dave Warmerdam – keys & vocals
Sonny Ray van den Berg – guitar
Lars Hoogland – bass
Rick van de Voort – drums

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?