Winterpaleis Het Loo

17 december 2016 - 8 januari 2017, Afslag Paleis het Loo, Amersfoortseweg,Apeldoorn, Zie prijzen website

Door Agenda

Kerstsfeer, koninklijke serviezen & schaatsplezier!
17 december 2016 t/m 8 januari 2017

Vanaf 17 december is Paleis Het Loo drie weken lang ‘Winterpaleis Het Loo’. In het paleis zijn koninklijk gedekte tafels te zien, met dit jaar als topstuk de gedekte tafel van Willem II en Anna Paulowna in de Audiëntiezaal, dankzij bruiklenen uit de Koninklijke Verzamelingen.

Koning Willem II en zijn Russische echtgenote koningin Anna Paulowna voerden een uitbundige hofhouding met diners en bals. In aansluiting op de expositie ‘Anna Paulowna, kleurrijke koningin’ wordt in de Audiëntiezaal de tafel gedekt met Russisch porselein, glaswerk en verguld zilveren tafelstukken door Willem II besteld in Engeland. Ook in de zitkamer van Willem II zijn de gedekte tafel en de kerstboom in Russische sfeer aangekleed.

Daarnaast worden er diverse tafels in het paleis feestelijk gedekt. Traditioneel versierde kerstbomen, handgemaakte groenversiering en een échte ijsbaan op het Stallenplein maken het Winterpaleis compleet. Tijdens de kerstvakantie zijn er ook speciale kinderactiviteiten en op maandag 26 december en 2 januari zijn het paleis en de ijsbaan extra geopend.

Voor meer informatie: paleishetloo.nl/winterpaleis

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?