WONDERSPOREN

3 oktober 2015 - 6 maart 2016, Coda Bibliotheek, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Ontdek de wonderen van de wereld in CODA’s nieuwste kindertentoonstelling!

CODA Junior en CODA Bibliotheek | 03.10.2015 t/m 06.03.2016

Tijdens de 61ste editie van Kinderboekenweek 2015 staan natuur, wetenschap en techniek centraal onder het motto ‘Raar, maar waar!’. Op onderzoek uitgaan en ontdekken hoe de wereld in elkaar zit, is een natuurlijke drijfveer van kinderen. In de kindertentoonstelling Wondersporen die CODA bij Kinderboekenweek 2015 presenteert, wordt de kinderlijke nieuwsgierigheid gevierd!

In Wondersporen gaan kinderen op ontdekkingsreis door CODA Junior en de begane grond van CODA Bibliotheek. Aan de hand van zeven prachtige verwonderingsplekken ontdekken kinderen het ondenkbare. De verwonderingsplekken hebben ieder een eigen thema en naam: Hemelstenen, Retourtje oertijd, Kei(be-)wijs!, Het beste beestje, Het raadsel dat ben jij!, Weerwolven en miermannen en Geniaal! Het jonge publiek wordt in Wondersporen verwelkomd door een kenmerkende vertegenwoordiger van de meest succesvolle beestjes op aarde; Mo de mier. Mo verrast het jonge publiek met bijzondere weetjes en associaties. Volg zijn spoor door CODA en maak samen met Mo kennis met de wonderen van de aarde. Wondersporen is ontwikkeld in samenwerking met beeldend kunstenaar Jos van Doorn. Vanuit zijn fascinatie voor het leven in het algemeen en de natuur in het bijzonder, beschikt hij over een grote verzameling curiosa en artefacten. Daarnaast worden er werken uit zijn oeuvre gepresenteerd. De tentoonstelling is verrijkt met de speelse illustraties van Anna Sikkes.

Wondersporen is geïnspireerd op het boek Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel (2013) van Jan Paul Schutten. Hierin benadert de auteur het wonder van het leven aan de hand van onverwachte vragen als: Wat doen zeeschelpen op de top van een berg? Hoe snel reist een zonnestraal naar de aarde? Wil een boom wel hoog zijn? Lijdt de aarde ooit aan overgewicht? Waarom lijkt de hoef van een paard op de hand van een mens en waarom heeft een haai nooit de hik en jij wel? Voor de allerkleinsten is het boek Waar komen al die kleuren vandaan? Grote vragen van kleine ontdekkers (2011) van Marcus Pfister een waardevolle aanvulling. Deze kinderboeken weerspiegelen de doelstelling van CODA om kinderen via woord én beeld te stimuleren om vragen te blijven stellen over de wereld waarin zij leven.

Kinderboekenweekfeest| 10.10.205 | 12.30 – 17.00 uur | CODA
Hebben sommige vissen ook weleens dorst? Kun je met één bliksemschicht 100.000 boterhammen roosteren of is er een telescoop waarmee je kunt zien of iemand op de maan in zijn neus peutert? Het klinkt misschien raar, maar het is toch waar: ook vissen hebben weleens zin in iets te drinken! Het jaarlijkse Kinderboekenweekfeest staat zoals altijd in het teken van het thema van de Kinderboekenweek en dat is dit jaar ‘Raar maar waar!’ waarbij natuur, wetenschap en techniek centraal staan. Kom zaterdag 10 oktober naar CODA en ontdek tussen 12.30 en 17.00 uur wat nog meer raar maar waar is. Kaartjes à € 3,50 zijn vanaf 9 september te koop in alle CODA vestigingen. Haal je je kaartje vóór 19 september, dan geldt twee halen één betalen! Op www.coda-apeldoorn.nl/feest informeren we je graag over het laatste nieuws en het programma.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Museum

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?