Word mondiger tijdens vergaderingen

11 november 2014 - 31 oktober 2014

Door ApeldoornPaktaan

Gerard Oltmans

Iedereen heeft te maken met vergaderingen, in het werk of vanuit een (bestuurlijke) vrijwilligerstaak. Niet altijd lopen deze vergaderingen even voortvarend. Ze duren (onnodig) lang of u krijgt het gevoel dat er na de vergadering nog niets is afgesproken. De training Vergadertechnieken van de Bestuurdersacademie gaat in op deze “vergaderproblematiek”, waarin de bewustwording van het eigen gedrag en de vaardigheden in het vergaderproces centraal staan.

Veel aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van gespreks- en vergadertechnieken. Zo komen de deelnemers de verschillende fasen in een gesprek/vergadering te weten; ook hoe ze een duidelijk doel aan moeten brengen, hoe ze de deelnemers aan dit doel houden en met welke technieken zij kunnen sturen in een vergadering, ook als niet-voorzitter.

Naast de informatie over de vergadertechnieken zal tijdens de twee trainingsavonden (11 november en 2 december 2014) ook aandacht worden besteed aan het herkennen en toepassen van praktische zaken. Zo leren de deelnemers onder andere zaken als: hoe breek ik een veel-spreker af, hoe betrek ik niet-sprekers, wat doe ik als iedereen door elkaar heen spreekt, wat doe ik als ik vind dat het niet opschiet?

U kunt zich aanmelden voor de training Vergadertechnieken via onze website: www.vrijwilligersacademieveluwe.nl (trainingsnummer 1000).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?