Workshop Cobra

12 mei 2017, van 13:30 tot 16:00, Royal Talens Experience Centre, Sophialaan 46, Apeldoorn, € 42,50

Door Agenda

Schilder in een dag een moderne kopie van de Vrijheidsschreeuw van Karel Appel met Cobra-olieverf bij Royal Talens in Apeldoorn

Op vrijdag 12 mei wordt in het Royal Talens Experience Centre aan de Sophialaan 46 in Apeldoorn een interessante workshop gegeven met de titel ‘Het geheim van CoBrA en Karel Appel’. De workshop wordt gegeven van 13.30 tot 16.00 uur door beeldende kunstenaar Merel Jansen.

Merel Jansen heeft gestudeerd aan de AKI/ArtEZ in Enschede en aan de Luca School of Arts in Gent. Zij werkt in het Experience Centre van Royal Talens in Apeldoorn en is daarnaast werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar.

De workshop begint met een uitleg over de CoBrA beweging die bloeide van 1948 tot 1951. Vervolgens geeft Merel informatie over de Cobraverf van Talens: een olieverf die in water oplosbaar is, waardoor geen terpentine gebruikt hoeft te worden. Cobraverf geeft dezelfde resultaten als ‘gewone’ olieverf zoals Van Gogh en Rembrandt. Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een analyse van een werk van Karel Appel: de Vrijheidsschreeuw. Merel begeleidt de deelnemers bij het maken van een waarheidsgetrouwe kopie. Ze loopt rond, geeft tips en bespreekt met de deelnemers het werk na.

Voor deze workshop is enige schilderervaring een pré. Het maximum deelnemers is 15, deelname is op volgorde van binnenkomst, dus wacht niet te lang met inschrijven. Aanmelden kan via de website van het Royal Talens Experience Centre – www.royaltalensexperience.nl

In het kort:

  • Maximaal 15 deelnemers per ochtend.
  • In het Experience Centre van Royal Talens aan de Sophialaan 46 in Apeldoorn
  • Kosten: € 42,50 inclusief kunstenaarsmaterialen en koffie/thee.
  • Vrijdagmiddag 12 mei 2017 van 13.30 tot 16.00 uur
  • Voor beginners met enige ervaring en voor gevorderden
  • Aanmelden via www.royaltalensexperience.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?