Workshop COBRA bij Royal Talens

21 oktober 2016, van 11:00 tot 16:00, Royal Talens, Sophialaan 46, Apeldoorn, Vanaf € 60,-

Door Agenda

Schilder in een dag een moderne kopie van de Vrijheidsschreeuw van Karel Appel met Cobra-olieverf.
Op vrijdag 21 oktober wordt in het Royal Talens Experience Centre aan de Sophialaan 46 in Apeldoorn een verrassende workshop gegeven met de titel ‘Het geheim van CoBrA en Karel Appel’. De workshop wordt gegeven van 11.00 tot 16.00 uur door beeldende kunstenaar Merel Jansen.

Merel Jansen heeft gestudeerd aan de AKI/ArtEZ in Enschede en aan de Luca School of Arts in Gent. Zij werkt in het Experience Centre van Royal Talens in Apeldoorn en is daarnaast werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar.

De workshop begint met een uitleg over de CoBrA beweging die bloeide van 1948 tot 1951. Vervolgens geeft Merel informatie over de Cobraverf van Talens: een olieverf die in water oplosbaar is, waardoor geen terpentine gebruikt hoeft te worden. Cobraverf geeft dezelfde resultaten als ‘gewone’ olieverf zoals Van Gogh en Rembrandt. Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een analyse van een werk van Karel Appel: de Vrijheidsschreeuw.

De deelnemers maken een eerste opzet van het schilderij voor de lunch. Na de lunch wordt door geschilderd. Merel begeleidt de deelnemers bij het maken van een waarheidsgetrouwe kopie. Ze loopt rond, geeft tips en bespreekt met de deelnemers het werk na.

Voor deze workshop is enige schilderervaring een pré. Het maximum deelnemers is 15, deelname is op volgorde van binnenkomst, dus wacht niet te lang met inschrijven. Aanmelden kan via de website van het Royal Talens Experience Centre – www.royaltalensexperience.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?