Workshop Gewassen inkt bij Royal Talens

4 maart 2017, van 13:00 tot 16:00, Royal Talens, Sophialaan 46, Apeldoorn

Door Agenda

Tekenen zoals de grote meesters dat vroeger deden.
Op zaterdag 4 maart 2017 wordt in het Royal Talens Experience Centre aan de Sophialaan 46 in Apeldoorn een workshop gegeven waarin gewerkt wordt met inkt. De workshop wordt gegeven door beeldend kunstenaar Veronica Berkvens (Nijmegen 1956) van 13.00 tot 16.00 uur.

Veronica Berkvens laat zich als kunstenaar door de natuur inspireren en maakt een vertaalslag op papier of doek. Zij volgde de docentenopleiding tekenen/handvaardigheid in Nijmegen en de Academie Beeldende Kunst in Arnhem. Veronica is actief als exposant en deelnemer aan kunstmanifestaties en projecten. Regelmatig treedt zij op als gastdocente aan verschillende opleidingsinstituten.

De grote meesters zoals Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Vincent van Gogh waren ook al bezig met het maken van gewassen-inkt tekeningen. Aan de hand van 17e eeuwse landschapsschetsen wordt begonnen met de inkt tekening. De Indische inkt wordt verdund in ongeveer 5 tinten grijs zodat er een toonschaal ontstaat. Op aquarelpapier wordt de achtergrond van het landschap opgezet in deze grijstinten. Daarna wordt met een kroontjespen de voorgrond en de details erin. De accenten worden met zwarte details afgewerkt.

Het Experience Centre is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (gelegen vrijwel naast het NS-station) en met de auto (gratis parkeergelegenheid). Aanmelden kan via de website van het Royal Talens Experience Centre – www.royaltalensexperience.nl

De kosten van de workshop bedragen € 42,50 inclusief tekenmateriaal, koffie/thee en een goodiebag.

In het kort
Wat: Workshop Pastel
Waar: Royal Talens Experience Centre
Adres: Sophialaan 46 Apeldoorn
Wanneer : zaterdag 4 maart 2017 van 13.00 tot 16.00 uur
Kosten: € 42,50 inclusief materialen, koffie/thee en goodiebag
Bereikbaar: OV (naast NS station) en auto (gratis parkeren)
Aanmelden: www.royaltalensexperience.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?