Workshop Picco Bello Don Bosco

16 januari 2016, van 13:30 tot 17:00, Assel Donbosco centrum

Door Agenda

Donbosco Assel

In het kader van de Maand van de Spiritualiteit verzorgt auteur Rita Vermeltfoort zaterdag 16 januari 2016 een  inspirerende workshop voor mensen die actief zijn in het jeugd- en jongerenwerk. Deelnemers kunnen in het prachtig gelegen Assel Don Bosco Centrum kennismaken met Don Bosco’s  mensbeeld en zijn  kansrijke aanpak. Tijdens de workshop krijgt de spirituele dimensie van het mens-zijn speciale aandacht en kan men interactief stilstaan bij eigen inzichten. De workshop is van 13.30 tot 17.00 uur, deelname is gratis. Locatie: Assel Don Bosco Centrum, Pomphulweg 106, 7346 AN Assel (bij Apeldoorn). Voor meer informatie en aanmelden: vorming@donbosco.nl  of 055 5191535.

Over de docent
Rita Vermeltfoort verzorgt de vorming van professionals die werkzaam zijn in de Don Bosco jeugd- en jongeren werken in Nederland.  Zij heeft in 2015 in het boek Picco Bello Don Bosco het pedagogisch gedachtegoed van Don Bosco in een eigentijdse vorm vastgelegd. De bouwstenen van zijn menslievende ‘Preventief Pedagogisch Systeem’ worden hierin aangereikt en in een hedendaags jasje gestoken. Met handhaving van de doelstelling die door de eeuwen heen onveranderd bleef: jonge mensen kansen bieden om ‘tot hun recht’ te komen.

Don Bosco
Over de hele wereld zijn er duizenden mensen die Don Bosco’s toegankelijke  opvoedvisie  als inspiratiebron gebruiken bij het vormgeven van hun jeugd- en jongerenwerk. De Italiaanse priester Don Bosco hanteerde een preventieve aanpak die erop gericht was om jongeren tot hun recht te laten komen, integraal. Zijn familiaire en speelse aanpak is een verademing; het biedt veiligheid en doet zelfvertrouwen groeien.

www.donboscowerken.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?