Workshop Speksteen bewerken + cursus boetseren met was en klei

16 september 2017, van 09:00 tot 11:30, Barbs Beeldentuin-Atelier-Galerie, Fluitersweg 34, Wenum Wiesel

Door Agenda

Zaterdagmiddag 16 september a.s. geeft beeldhouwster Barbara Pijnappel een workshop speksteen bij Barb’s Beeldentuin-Atelier aan de rand van Apeldoorn bij Wenum. Vanaf 22 september a.s. geeft zij daar ook een 12-weekse cursus boetseren met was en klei op de vrijdagochtenden.

Inspiratie komt soms vanzelf, soms van te voren en soms tijdens het maken. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan kunnen tijdens de workshop en de cursus ideeën aangereikt worden. Voorbeelden worden getoond en hoe je met het gereedschap omgaat. Barbara heeft veel voorbeelden, te zien op haar website. Zij maakt zelf al 30 jaar beelden in verschillende materialen.

Bij de workshop zijn de stukken speksteen wat kleiner en daarom heel geschikt om in 1 middag een beeldje van te maken. Tijdens de workshop wordt er gewerkt met speciale steenvijlen. Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. Er zijn verschillende speksteensoorten op voorraad. Gewerkt wordt er aan tafels en steenbokken. Het polijsten doe je met speciaal steen schuurpapier.

Bij de cursus kunt u kiezen voor werken met was rond een draadfiguur of voor zelf hardende Plusklei, die na droging thuis beschilderd kan worden.

Deelnemers kunnen een mensfiguur of dier of portret/buste maken of een (fantasie)object. Barbara doet voor, hoe u het best kunt werken met het materiaal en hoe u een beeld op kunt bouwen. Figuratief of abstract werken is beide mogelijk. Heel groot werken is niet mogelijk.

Aan het eind van de lesperiode is het mogelijk je wassen beeldje te laten gieten. De gietkosten zitten niet in het bedrag opgenomen van de cursus. Aanmelden, kosten en uitgebreide informatie over de workshop en de cursus staan op www.barbsgallery.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?