WORKSHOP SPEKSTEEN + BOETSEREN

15 april 2017, van 13:00 tot 16:30, Barb’s Beeldentuin-Atelier, Fluitersweg 34, Wenum Wiesel, €40,00

Door Agenda

Zaterdagmiddag 15 april a.s. wordt een workshop speksteen en boetseren gehouden in Barb’s Beeldentuin-Atelier. Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, met 30 jaar ervaring in het maken van beelden in brons en steen en werken met klei, was, gips, steen en brons.

Inspiratie komt soms vanzelf, soms van te voren of ter plekke. Verschillende manieren van werken zijn mogelijk bijv. intuïtief, figuratief en abstract. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan kan tijdens de workshop iets aangereikt worden. Ze laat voorbeelden zien en doet voor hoe je met het materiaal en gereedschap omgaat.

Tijdens deze workshop kun kiezen om te werken met een speksteen of om met Plusklei te boetseren. Beide zijn verkrijgbaar bij het atelier.

Plusklei is speciale zelf hardende klei die niet gebakken hoeft te worden in een (klei)oven. Een gemaakt beeldje hoeft, als het klaar is, alleen maar op een rustige plek te staan om te drogen. Na enige tijd is het daarna voldoende uitgehard. Deze klei kan beschilderd worden na het uitharden.

De stukken speksteen zijn wat kleiner en daarom heel geschikt om in een middag een beeldje van te maken. Tijdens de workshop wordt er gewerkt met speciale steenvijlen. Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. Er zijn verschillende speksteensoorten op voorraad. Gewerkt wordt er aan tafels. Het polijsten doe je met speciaal steen schuurpapier.

Een middag een workshop volgen kost € 40,- p.p. (incl. btw, gebruik van zagen, speciale vijlen + speciaal steen schuurpapier, koffie en thee) en duurt van 13.00-16.30 uur. De prijs is excl. een speksteen of de Plusklei. Het materiaal is tussen de € 5 – € 20,-, je kunt het zo duur maken als je wilt.

Het lukt vrijwel iedereen in een middag een beeldje te maken. Veel mensen werden al enthousiast en gingen met hun zelfgemaakte beeldje naar huis.

Meer info over het materiaal en tips voor het maken op www.barbsgallery.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?