Workshop speksteen en boetseren

1 juli 2017, van 13:00 tot 16:30, Barbs Beeldentuin-Atelier-Galerie, Fluitersweg 34, Wenum Wiesel (noordkant van'Apeldoorn), €40,00 incl.

Door Agenda

In Barb’s Beeldentuin-Atelier kunt u zaterdagmiddag 1 juli a.s. een workshop speksteen en boetseren volgen. Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, met 30 jaar ervaring in het maken van beelden in brons en steen en werken met klei, was, gips, steen en brons.  Inspiratie komt soms vanzelf, soms van te voren of ter plekke. Het vormgeven van je beeldje kan op verschillende manieren bijv. intuïtief, figuratief of abstract. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan wordt u op gang geholpen met aanwijzingen. Er zijn genoeg voorbeelden en Barbara demonstreert wat er kan met het materiaal en gereedschap.

Tijdens deze workshop kun kiezen om te werken met een speksteen of om met Plusklei te boetseren. Beide zijn verkrijgbaar bij het atelier. Deze spekstenen zijn wat kleiner en daarom heel geschikt om in een middag een beeldje te maken. Tijdens de workshop wordt er gewerkt met speciale steenvijlen. Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. Er zijn verschillende speksteensoorten op voorraad. Gewerkt wordt er aan tafels. Het polijsten doe je met speciaal steen schuurpapier.

Plusklei is speciale zelf hardende klei die niet gebakken hoeft te worden in een (klei)oven. Een gemaakt beeldje hoeft, als het klaar is, alleen maar op een rustige plek te staan om te drogen. Na enige tijd is het daarna voldoende uitgehard. Deze klei kan beschilderd worden na het uitharden. Een middag een workshop volgen kost € 40,- p.p. (incl. btw, gereedschappen en werkmaterialen, koffie en thee) en duurt van 13.00-16.30 uur. De prijs is excl. een steen of de Plusklei. Het materiaal is tussen de € 5 – € 20,-, je kunt het zo duur maken als je wilt. Het lukt vrijwel iedereen in een middag een beeldje te maken. Veel mensen werden al enthousiast en gingen met hun zelf gemaakte beeldje naar huis.

Meer info over het materiaal en tips voor het maken op www.barbsgallery.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?