Workshop Spelsteen bewerken en cursus boetseren

20 januari 2018, om 13:00, Barb's Beeldentuin Wenum

Door Agenda

Eigen foto Barb

Beeldhouwster Barbara Pijnappel geeft een workshop speksteen en boetseren bij Barb’s Beeldentuin-Atelier aan de rand van Apeldoorn bij Wenum. Speksteen is een van de zachtste steensoorten en er kan heel goed vorm in gevijld worden met de professionele steenvijlen van Barbara.

De stukken speksteen zijn wat kleiner en daarom heel geschikt om in 1 middag een beeldje van te maken. Er zijn verschillende speksteensoorten op voorraad. Gewerkt wordt er aan tafels en steenbokken. Het polijsten doe je met speciaal steen schuurpapier.

Tijdens deze workshop kun kiezen om te werken met een speksteen of om met Plusklei te boetseren. Beide zijn verkrijgbaar bij het atelier. Gewerkt wordt er aan tafels. Plusklei is speciale zelf hardende klei die niet gebakken hoeft te worden in een (klei)oven. Een gemaakt beeldje hoeft, als het klaar is, alleen maar op een rustige plek te staan om te drogen. Na enige tijd is het daarna voldoende uitgehard. Deze klei kan beschilderd worden na het uitharden.

Het vormgeven van je beeldje kan op verschillende manieren bijv. intuïtief, figuratief of abstract. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan wordt u op gang geholpen met aanwijzingen. Er zijn genoeg voorbeelden en Barbara demonstreert wat er kan met het materiaal en gereedschap.

Barbara heeft veel voorbeelden, te zien op haar website. Zij maakt zelf al 30 jaar beelden in verschillende materialen.

Aanmelden, kosten en uitgebreide informatie over de workshop staat op  www.barbsgallery.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?