Workshops ‘Speelgoed ontwerpen in 3D’ in CODA FabLab

1 maart 2017, van 10:30 tot 12:00, Coda Fablab, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, €12,50

Door Agenda

Dit jaar is het ‘Het jaar van De Stijl’ en CODA doet hier uiteraard aan mee. Met niet alleen een bloemlezing in CODA Museum, maar ook met een speciale kindertentoonstelling in CODA Junior en met verschillende workshops rond dit thema. Zo heeft in CODA Atelier iedere laatste zondag van de maand een familieworkshop plaats, kunnen kinderen (7-15) jaar in CODA FabLab zelf speelgoed in 3D ontwerpen én printen en kunnen ze bij het poppenhuis in CODA Junior meubeltjes maken. Ook kun je jouw stijl ontdekken in de kindertentoonstelling in CODA Junior en met kleuren, lijnen en vormen spelen in de lichtbak.

In de voorjaarsvakantie zijn er op dinsdag 28 februari en woensdag 1 maart creatieve workshops in CODA FabLab waar kinderen (7 – 15 jaar) speelgoed in 3D gaan ontwerpen én printen. Het geprinte ontwerp mag je natuurlijk mee naar huis nemen. Om inspiratie op te doen, wordt eerst samen een bezoek gebracht aan de tentoonstelling De Stijl – bloemlezing vaste collectie in CODA Museum. Kijk je ogen uit, doe ideeën op en ontdek jouw stijl in De Stijl! Aanmelden kan door vóór 27 februari een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Workshop 3D speelgoed’. Vergeet niet jouw naam, telefoonnummer en aantal personen door te geven. De kosten voor deze workshop bedragen € 12,50; dit bedrag kun je voor aanvang per pin betalen bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek.

Maar er is nog meer te zien en te doen in CODA:

Familieworkshops rond het thema De Stijl in CODA Atelier

In CODA Atelier kan iedereen aan de slag met primaire kleuren, rechte lijnen en vlakken. Met behulp van het aanwezige materiaal zoals houten rechthoeken, driehoeken en vierkanten kun je jouw eigen mini-meubel ontwerpen – net als de leden van De Stijl! Is het meubel klaar, dan kun je deze op één van de planken tentoonstellen. Tijdens reguliere openingstijden van CODA Museum kun je zelf in ons atelier aan de slag; wil je dit graag onder begeleiding van een CODA docent doen, dan kan dat de laatste zondag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur.

Kindertentoonstelling De Stijl in CODA: ontdek de stijl in jou! | reguliere openingstijden CODA Junior

Maak op speelse wijze kennis met De Stijl en maak je eigen ontwerp op de speciale lichttafel die bij deze tentoonstelling in CODA Junior staat. Wij hebben de zwarte lijnen er alvast ingezet; met welke kleuren ga jij de verschillende vlakken vullen? Of ga met de losse tapijttegels aan de slag en ontwerp een prachtig nieuw tapijt – welke kleur komt waar, vallen er geen gaten en wordt het een mooi geheel?

Meubeltjes in De Stijl ontwerpen | reguliere openingstijden CODA Junior

Bij de balie in CODA Junior kun je een speciaal koffertje ophalen waar van alles inzit waar je zelf meubeltjes mee kunt maken voor het poppenhuis. Als je de meubeltjes klaar hebt, kun je er natuurlijk heerlijk mee spelen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?