World Kidney Day 2015: Sta stil bij uw nieren!

12 maart 2015, van 09:00 tot 17:00, Gelre ziekenhuizen Apeldoorn

Door Redactie

Op donderdag 12 maart 2015, World Kidney Day, staat de Nierpatiënten Vereniging Solidair (NVS) met een informatiekraam in de centrale hal van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn van 9:00 tot 17:00 uur.

World Kidney Day is een jaarlijks terugkerende dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan nierziekten en het vóórkomen daarvan. De NVS organiseert in samenwerking met de dialyseafdeling van Gelre Apeldoorn en Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) in de regio een voorlichtingsdag om meer bewustwording en aandacht te vragen voor het belang van de nieren.

Bij de preventie van nierziekten staat voldoende bewegen en het verminderen van zoutgebruik centraal. Dit komt terug in de activiteiten die plaatsvinden op 12 maart. Omdat WKD zich dit jaar vooral op de omgeving van de nierpatiënt richt, is ook de zorgverlener actief betrokken. Dialyseverpleegkundigen geven uitleg over het dialyseapparaat dat voor deze gelegenheid bij de informatiekraam van de NVS staat.
Vrijwilligers van de NVS zijn aanwezig in de hal van het ziekenhuis om flesjes water en zakjes zoutloze kruiden uit te delen. Nierpatiënten mogen vaak maar heel weinig drinken en moeten heel streng letten op hun zoutgebruik. Diverse landelijke en lokale bedrijven sponsoren deze dag door het leveren van flesjes water en de zoutloze kruiden.
Voor de route naar Gelre ziekenhuizen Apeldoorn, kijk op www.gelreziekenhuizen.nl
Meer informatie over alle activiteiten in Nederland en World Kidney Day wereldwijd vindt u op www.worldkidneyday.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?