Zalige Zondag in het Wetenschapshuis

5 november 2017, om 12:00, De Theaterloods, Radioweg 1 (gebouw G), Radio Kootwijk, € 15,00

Door Agenda

Ons brein: worden we steeds slimmer? En hoe zit het toch met dat puberbrein?!

Zalige Zondag 5 november met het Wetenschapshuis rond ‘gein en ongein van ons brein’. Een open universiteit in Radio Kootwijk…

Het Wetenschapshuis in De Theaterloods Radio Kootwijk is de plek geworden waar spraakmakende wetenschappers inspirerende en soms experimentele colleges geven. Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen; een open universiteit…..

Mede-initiatiefnemer prof. Aukje Nauta: “Verbindingen leggen tussen kunst, cultuur, natuur en wetenschap: het is belangrijker dan ooit, in een tijd vol fake news en geïsoleerde bubbles. Daarom is het Wetenschapshuis idealiter de kiem van iets groots: een huis waar wetenschappers graag komen om hun kennis te delen. Waar heel diverse mensen zich graag laven aan onderbouwde kennis. Waar bezoekers nu eens nieuwsgierige toehoorders zijn, dan weer kritische vragenstellers, en dan weer proefpersonen in een of ander raar experiment. Waar veel kan en mag en mensen nieuwsgierig zijn naar hoe het zit en hoe het beter kan: de wereld van werk, leven, liefde en nog veel meer.”

Op de Zalige Zondag van 5 november staat ‘ons brein’ centraal. Met prof. Liesbeth Sterck over ‘Evolutie van intelligentie; worden we steeds slimmer?’ en met biomedisch wetenschapper dr. Lucres Nauta-Jansen. Zij is plaatsvervangend hoofd van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie aan de VUmc en geeft een lezing over het ‘antisociale puberbrein’. Bijzondere colleges die worden afgewisseld met muzikale inspiratiepareltjes in ‘Lied voor een verhaal’.

Voorafgaand hieraan is het mogelijk om te genieten van een overheerlijke lunch en van een wandeling in het prachtige natuurgebied van Radio Kootwijk.
Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?